Aladağ Katliamı davasının ikinci duruşması gerçekleştirildi

Aladağ Katliamı davasının ikinci duruşması gerçekleştirildi

Adana’nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar tarikatına ait öğrenci yurdunda 11'i çocuk 12 kişinin ölümüne yol açan katliamla ilgili davanın ikinci duruşması görüldü.

Adana’nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016’da Süleymancılar tarikatına ait kaçak yurtta çıkan ve 11’i kız çocuğu 12 kişinin ölümüne, birçok  çocuğun da yaralanmasına yol açan yangın ile ilgili davanın ikinci duruşması bugün Kozan Ticaret Odası Salonu'nda görüldü. 

30 Mayıs’ta görülen ilk duruşmada 7 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilmiş, fakat aradan bir hafta geçmeden bir ara kararla, mahkeme sanıklardan Ramazan Dede’nin tutuksuz yargılanmasını kararlaştırmıştı.

"NE ÇEKİYORSUNUZ TERÖRİST Mİ VAR?"

Yurt müdürü Cuma Ali Genç ve yurdun bağlı bulunduğu derneğin yöneticileri İsmail Uğur, Mahir Kılıç, Mahmut Deniz, Mustafa Öztaş, Ramazan Dede, Ramazan Keleş’in de aralarında bulunduğu 7 kişi ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ hakim karşısına çıktı.

Mahkemeye getirilen sanıklardan birisi kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, “Ne çekiyorsunuz, karşınızda terörist mi var? Çekin çekin iyi çekin” diyerek tepki gösterdi. 

AİLELERDEN SESSİZ YÜRÜYÜŞ

Aladağlı aileler duruşma öncesi sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Duruşma öncesi açıklama yapan ailelerin avukatı Can Atalay tutuklanmayan kamu görevlilerine dikkat çekerek, “Bu davada tutuklu olması gerekenlerin çok azı tutuklu. Çocuklarımızın kaçak cemaat yurduna yönlendirilmesi işini yapanlar, o kaçak cemaat yurdunda çocuklarımızın güvenliğinin alınmadığını tespit edilmesine rağmen hiçbir şey yapmayanlar da tutuklanmalı. Davamız budur” dedi.

[ih2]

"MUHTAR VAZGEÇMEMİZ İÇİN PARA TEKLİF ETTİ"

Duruşmaya katılan, yangında hayatını kaybeden Zeliha Avcı'nın annesi Sultan Avcı, Sofulu Mahallesi Muhtarı Adem Aktaş'ın kendilerine davadan vazgeçmeleri için para teklifinde bulunduğunu, tepki göstermeleri üzerine ise durumu inkar ettiğini söyledi. 

"BULAŞIK YIKARKEN SÜREKLİ ELEKTRİK ÇARPIYORDU"

Yangından sağ kurtulan Sema Karataş, yurdun elektrik tesisatının sorunlu olduğunu belirterek, "Yurtta 34 öğrenci kalıyordu. Yemek işlerine ben bakıyordum. Bulaşık yıkarken sürekli elektrik çarpıyordu. Bunu belletmenlere söylediğimde 'düzelir' diyorlardı." şeklinde konuştu. 

Karataş ayrıca yangın merdiveni kapılarının sürekli kilitli olduğunu ve kapı kollarının da bulunmadığını belirtti. 

[ih3]

"SÜLEYMANCILARI GÖRMEK İÇİN YENİ BİR 15 TEMMUZ'A GEREK YOK"

Duruşmada söz alan ailelerin avukatı Can Atalay, sanıkların kaçma şüphesi bulunduğunu belirterek tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Atalay konuşmasında, "Fethullaçıların yurtlar üzerinden elde ettikleri çıkarlar üzerinden ülkeye nasıl kötülük ettiklerini gördük. Süleymancıların nasıl bir kötülük edeceklerini görmek için yeni bir 15 Temmuz'a gerek yok" dedi. 

DAVA 9 EKİM'E ERTELENDİ

Duruşma sonunda mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerininin devamına karar verdi. Barolar dahil davaya katılım taleplerinin hepsini reddeden mahkeme, bir sonraki duruşma için 9 Ekim tarihini verdi.