Alacakları ödenmeyen Avcılar Belediyesi çalışanları baskı ve sürgüne karşı ayağa kalktı

Alacakları ödenmeyen Avcılar Belediyesi çalışanları baskı ve sürgüne karşı ayağa kalktı

Alacakları ödenmeyen CHP’li Avcılar Belediyesi çalışanları baskı, sürgün ve hak gasplarını belediye önünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

Avcılar Belediyesi’nde çalışan emekçiler 3 yıldır maaşlarını düzenli alamıyor, haklarını talep ettiklerinde ise ya muhatap bulamıyor ya da baskı ve sürgünlere maruz kalıyor.

CHP’li belediyenin işçi düşmanı tavrına tepki gösteren belediye çalışanları, haklarını dile getirmek için bugün belediye önünde bir basın açıklaması yaptı.

“Sadaka değil, toplu iş sözleşmesinden doğan haklarımızı istiyoruz” yazılı pankart taşıyan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası 1 No’lu Şube üyesi (Tüm Bel Sen) emekçiler, başkanın da aralarında olduğu belediye yönetiminin işçi düşmanı politikalarını protesto etti.

Belediye binası önünde basın açıklaması yapan emekçiler, seslerini duyuramadıklarını ifade etti.

TAZMİNAT VE İKRAMİYELER ÖDENMİYOR, VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR

Belediyenin, Toplu İş Sözleşmesi’nden doğan hakları geciktirdiğini, ikramiyelerin, mühendis, mimar ve tekniker kadrolarında çalışan emekçilerin arazi tazminatlarının ödenmediği paylaşılan açıklamada, “Haklarının zamanında verilmesini isteyen emekçilerin ve sendikamızın taleplerine her defasında belediye başkanı ya kulak tıkamakta ya da verdiği sözü tutmamaktadır” bilgisine yer verildi.

‘AKP’NİN YÖNTEMLERİYLE BİZİ ENGELLEYEMEZSİNİZ’

“AKP iktidarının yöntemlerini kullanarak bizi engelleyemezsiniz” denilen açıklamada şunlar dile getirildi:

“Belediye yönetimi bu tavrıyla; ikramiyeleri ödemeyerek haksızlık yaptığı emekçileri susturmak da istemiştir. Haksızlığa uğrayan emekçiyi susturmak, haklarını istemesini engellemek güç gösterisidir, şiddettir. İş yerinde sorunları dile getiren, bu haksızlıklara dur diyen sendikamız ve üyelerimiz de 3 yıldır baskı altındadır. Baskılar, sürgünler ve mobbin uygulamaları bize asla geri adım attırmamıştır.

BAŞKAN VE YÖNETİCİLERE AYRICALIK

- Avcılar Belediyesi yönetimi; emekçilerin haklarını aylarca geç ödemekte sakınca görmemektedir ancak müdürler ve başkan yardımcılarına ekstra olarak ödenen mesai paraları ise hiç aksatılmadan günü gününe ödenmektedir. Buradan soruyoruz; sadece bu yöneticiler mi ev geçindiriyor, çocuk büyütüyor, diğer emekçilerin ihtiyaçları neden görmezden geliniyor? Yönetimin adalet anlayışı bu mudur?

BELEDİYE YÖNETİMİNE SESLENDİLER: BASKILARA SON VERİN!

- AKP iktidarı 15 yıldır maaşlarımızı enflasyonla eritmiştir. Kamu emekçilerinin aldıkları maaşlar asgari geçim şartlarının çok altındadır. Maaşların geç yatması, ikramiyelerin ödenmemesi emekçilerin yaşamını daha da zora sokmaktadır. Yönetimin bu duruma duyarlı olması gereklidir.

- İş barışının ve çalışma düzeninin sağlanması için emekçilerin haklarına öncelik verilmesi ve haklarının zamanında ödenmesi gerekmektedir. Üyelerimize, temsilcilerimize ve emekçilere yapılan baskılara son verilmesini istiyoruz. Haklarımızı alana kadar, örgütlü gücümüzle, her türlü zorbalıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.”