Aktifbank'tan Zarrab için açıklama

Aktifbank'tan Zarrab için açıklama

Aktifbank, ABD'de süren davada Reza Zarrab'ın iddialarına dair açıklamalarda bulundu.

ABD'de tanık olan Reza Zarrab İran ambargosunun delinmesinde Çalık Holding'e ait Aktifbank ile birlikte çalıştıklarını söylemişti. Aktifbank ise bu iddialara yanıt verdi.

Aktifbank tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"ABD’de görülmekte olan bir davada, Bankamızın adı zikredilmiş ve buradan hareketle çeşitli mecralarda Bankamız aleyhinde mesnetsiz iddialar ileri sürüldüğü görülmüştür.

Bankamız tarafından bugüne kadar ABD ve diğer uluslararası yaptırımların ihlal edilmesine yönelik herhangi bir işlem gerçekleştirilmemiştir. 2011 yılının ilk yarısında ABD Hazinesi OFAC (Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi) yetkilileri ile ticari riskler konusunda istişarede bulunulması akabinde Bankamızın işlemleri şeffaflık ilkesinin bir gereği olarak Uluslararası bir Bağımsız Denetim Kuruluşu’na özel olarak denetlettirilerek, sonuçları OFAC dahil tüm ilgililer ile paylaşılmıştır.

Dolayısıyla, Bankamız geçmişte ve bugün gerek ulusal gerekse de uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde çalıştığından, dava neticesinde tarafımıza yöneltilebilecek herhangi bir negatif sonuç olmayacaktır."