AKP’ye MHP yetmiyor, SP’ye mesaja devam: Kapımız hala açık

AKP’ye MHP yetmiyor, SP’ye mesaja devam: Kapımız hala açık

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, ittifak tartışmalarına ilişkin Saadet Partisi’ne “Kapımız hala açık” mesajı verdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Habertürk TV Ankara Haber Müdürü Sibel Erdem'in sorularını yanıtladı. Erken seçimle ilgili olarak "Gerekli kılacak sebep yok" ifadelerini kullanan Yazıcı, ittifak tartışmalarına ilişkin de Saadet Partisi’ne mesaj gönderdi.

Yazıcı'nın açıklamaları şöyle:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi modeline geçildi. En az 50+1 oy alınması şart. Nasıl sağlayacaksınız bunu? Türkiye'de siyasi ortamı, aktörleri, sosyolojik olarak birbirine yakın kümeleri bir yerde bütünleştirmeyi de zorunlu hale getiren bir sistem.”

"İTTİFAKIMIZ DOĞAL"

“Bir ittifak protokoli yok ama ittifakımız doğal. Düzenleme nesnel düzenlemedir. A partisi, b partisi yok.”

SAADET PARTİSİ SORUSUNA YANIT

“Kapımız açık, kimseye kapımızı kapatmadık. Yakınlık içinde olan partilere ittifak açıktır.”

UYUM ÇALIŞMALARI

“Cumhurbaşkanlığı sistemi yepyeni bir sistem. Bu alanları yeni sisteme uyumlu hale getirecek bir düzenlemeye ihtiyaç var. 5 komisyon kuruldu. Bir kişinin hem milletvekili adayı hem de Cumhurbaşkanı adayı olması bu işin doğasına uygun değil. Cumhurbaşkanı seçim tamamlanınca kabinesini kuracak. “

OHAL UZATILACAK MI?

“OHAL tercih edilen bir yönetim biçimi değil. Biz arzu etmedik, illa bu ülkeyi OHAL ile yönetelim. Koşullar getirdi. Travmatik ortamdan çıkışın olağan yönetim ile mümkünatı var mıydı? Bu koşullar kalktı mı hükümet değerlendirir.”