AKP'ye göre ekonomi tıkırında: 5 kişilik aile gardıropta yaşıyor

AKP'ye göre ekonomi tıkırında: 5 kişilik aile gardıropta yaşıyor

Şanlıurfa’nın Haliliye Mahallesi’nde; 3 ay boyunca ev kirasını ödeyemeyen aile, ev sahibi tarafından evden çıkarılınca sokakta, 2 metrekarelik bir dolabın içinde yaşamaya başladı.

DHA’nın haberine göre; Şanlıurfa’da, eşi ve 3 çocuğuyla birlikte ev kirasını ödeyemeyince ev sahibi tarafından evden çıkarılan 48 yaşındaki Veysi Hurma, ailesine bir gardıropun parçalarından 2 metrekarelik bir yaşam alanı yaptı. Hurdacılıkla geçimini sağlayan Veysi Hurma, 3 ay boyunca toplamda 1500 Lira tutarındaki kira, elektrik ve su parasını ödeyemedi. Ev sahibi tarafından 3 yıldır yaşadıkları evden çıkarılan aile, kendilerine başka bir ev bulamayınca Veysi Hurma’nın gardırop parçalarından yaptığı, 2 metrekarelik dolabın içinde yaşamaya mahkum oldu.

Kartal Tibet’in yönettiği, Kemal Sunal’ın oynadığı “Gülen adam” filminden esinlendiğini belirten Veysi Hurma, "Kirayı ödeyemeyince sokakta kaldık. Kafamızı sokacak bir yer bulamayınca da çareyi bu şekilde seyyar ev yapmakta buldum. Birileri bize yardım edip, ev bulana kadar bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

Veysi Hurma’nın eşi Dilek Hurma ise; mahalle sakinlerinin verdiği yemeklerle karınlarını doyurduklarını, tuvalet ihtiyaçlarını ise camide giderdiklerini belirterek, tek isteğinin ailesi ile birlikte başlarını sokacakları bir ev olduğunu söyledi.

DAHA FAZLA