AKP'nin 'evet' kampanyasının ilk buluşmasına Davutoğlu ve Gül katılmayacak

AKP'nin 'evet' kampanyasının ilk buluşmasına Davutoğlu ve Gül katılmayacak

AKP'nin Ankara Arena'da düzenleyeceği referandum kampanyasının ilk buluşmasına davet edilen Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül yurt dışında olacaklarını belirterek katılmayacaklarını bildirdi.

AKP referandum kampanyası kapsamında ilk buluşmasını 25 Şubat Cumartesi günü Ankara Arena'da gerçekleştirecek. 

'Evet' kampanyasının ilk mitingi olacak buluşmada kampanyanın sloganları, afişleri ve şarkıları da kamuoyuyla paylaşılacak. 

DAVUTOĞLU VE GÜL KATILMIYOR

Habertürk'ün haberine göre, AKP yönetimi ihraç edilen ve istifa eden isimler dışında tüm üst düzey isimleri toplantıya davet etti. 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakan AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, eski meclis başkanı Bülent Arınç ile eski bakanlar davetliler arasında. Arınç'ın mitinge katılacağı belirtilirken, Davutoğlu ve Gül ise yurt dışında olacakları gerekçesiyle ilk buluşmaya katılmayacaklarını bildirdi. 

Toplantıya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bir mesaj göndereceği belirtiliyor.

DİĞER SİYASİ PARTİLERE DAVET YOK

Toplantıya aryıca Ankara'da görev yapan yabancı misyon temsilcileri, büyükelçilere de davetiyeler gönderildi. Kurultaylarda olduğu gibi diğer siyasi partilerden temsilci ise davet edilmedi.

İlk mitingin ardından Başbakan Binali Yıldırım, eski vekil ve bakanlarla 18.00'da yemekte buluşarak, onların da kampanyaya aktif katılmasını isteyeceği belirtildi.