AKP'nin Başkanı Erdoğan: Yollar yürümekle aşınmaz

AKP'nin Başkanı Erdoğan: Yollar yürümekle aşınmaz

Erdoğan, CHP'nin çağrısıyla başlatılan Adalet Yürüyüşü'nü hedef alarak, "Yollar yürümekle aşınmaz" dedi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla başlatılan Adalet Yürüyüşü'nü hedef alarak, "Yollar yürümekle aşınmaz" dedi.

AKP'nin Başkanı Erdoğan, partisinin düzenlediği iftar organizasyonunda konuşarak şunları söyledi:

"Şimdi birileri yürüyor, sokak, cadde filan. Aynen Demirel'in dediği gibi 'Yollar yürümekle aşınmaz.' Bunlar da tabii bu yolları yürümekle aşındıramayacaklar ancak ellerindeki 'adalet' levhalarını, levhalar bile utanır bunlardan, istismarla adalet aranmaz.

Siz bu ülkede, parlamentonun kahir ekseriyetine sahip olan AK Parti'nin kapatılması davalarının açıldığı o günlerde 'Ankara'da da yargıçlar varmış' diye sokaklara dökülen adamlarsınız.

Şimdi kalkıp utanmadan, sıkılmadan AK Parti'yi adaletsizlikle veyahut da adalet noktasındaki sıkıntıları yaşayanların yanında yer almamakla suçluyorsunuz. Karar yargınındır, yargının verdiği bu karara da saygı duymak zorundasınız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul Maltepe Cezaevi’ne kadar sürecek “Adalet Yürüyüşü”nü başlatmıştı.