AKP'lilerin 'Gezi' düşmanlığı: Topçu Kışlası yeniden gündemde

AKP'lilerin 'Gezi' düşmanlığı: Topçu Kışlası yeniden gündemde

Kanlı Pazar’daki planlayıcı rolü ve laiklik karşıtı çıkışlarıyla tanınan AKP’li Meclis Başkanı Kahraman, Topçu Kışlası'nı yeniden gündeme getirdi. Kahraman, ayrıca geçtiğimiz hafta Erdoğan tarafından dillendirilen “Birileri tarihimizi 1923’ten başlatmak istiyor” söylemini tekrarladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail kahraman, Dolmabahçe Sarayı’nda Osmanlı’ya ait eselerin sergilendiği 1’inci Hazine Sergi Salonu ve 2’inci Hazine Sergi Salonu'nun açılışını yaptı. Burada bir konuşma yapan Kahraman, 2013 Haziran Direnişi’nde halk tarafından engellenen Topçu Kışlası inşasını yeniden gündeme getirdi.

YİNE CUMHURİYET KARŞITLIĞI, YİNE TOPÇU KIŞLASI HAYRANLIĞI

Kahraman, "Bizim tarihimiz eski, biz 1923'lerden başlamadık. Bizim Selçuklumuz, Alparslanımız, 1071'imiz var. Köklü bir ağacız biz. Bu ağacın dallarını, gövdesini, meyvelerini hep inceleyip ortaya çıkarmalıyız. Biz bir cihan devletiyiz. Kökleri olan bir devletiz”  derken; bir dönem, şimdiki Taksim Gezi Parkı’nda bulunan Topçu Kışlası’nın da müze olarak yeniden inşa edilmesini savundu.

Kahraman konuyla ilgili “Tarihimiz müze olmalı. Bir Taksim kışlamız... Tarihi bir cinayettir; anıt cinayetidir. İhya edilmeli. Orası bir tarih müzesi haline gelmeli. Tarihi yaşatmalıyız, ruh vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

SIK SIK OSMANLI’YI ÖVDÜ

Kahraman, konuşmasında ayrıca sık sık Osmanlı’yı övdü. Kahraman, Osmanlı'nın büyük bir cihan imparatorluğu olduğunu, imparatorluğun mazisiyle övünülmesi gerektiğini söyledi.