AKP'liler Malatya'da Alevi  mahallesine ses bombalarıyla saldırdı!

AKP'liler Malatya'da Alevi mahallesine ses bombalarıyla saldırdı!

Malatya Paşakösku Mahallesi'nde AKP'lilerin mahalleye saldırmasi üzerine halk saldırıyı puskürttü.

AKP'lilerin Alevi yurttaşların çoğunlukta olduğu Malatya Paşaköşkü Mahallesi'nde saldırması üzerine halk saldırıyı puskürttü.

Mahallelinin ses bombalarıyla mahalleye girmeye çalışan grubu uzaklaştırmasının ardından polis saldırısının başladığı gelen bilgiler arasında. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:

"Malatya Paşaköşkü ile ilgili sosyal medyada paylaşılan iki görüntü var. Halkı Paşaköşkü'ne yönlendinneye çalışan provokatörün olduğu görüntüler dün akşamdandır. Bu kişi ile ilgili her türlü girişimde bulunacağımızı herkesin bilmesini istiyorum. Paşaköşkü camisinin olduğu yerden paylaşılan görüntü ise bu akşam saatlerinde yaşandı. Orada bulunan halk ile o sırada geçen bir konvoy arasında tartışma yaşanması sonucu polis biber gazı atıp havaya ateş açarak olaya müdahele etti. Şu an için mahalle sakindir. Lütfen bilgi kirliliğine fırsat vermeyelim ve daha kötü olayların yaşanmasının önüne geçelim. Darbe girişiminin olduğu andan itibaren dün akşamüstü de dahil olmak üzere mahalledeydim. Mahalleliler ve esnafla göriiştüm. Dün sanki darbe girişimini Paşaköşkü'nde yaşayan halkımız yapmış gibi sloganlar atılıyordu. Emniyet Müdürü ile görüştüm. Girişimlerimiz sonucu mahalleye çıkan tüm ana ve ara yollar kapatıldı. Paşaköşkü'nde şu an durum sakin. İl Başkanımız ve tüm örgütümüzle olayı takip ediyoruz. Mahalleli ile sürekli irtibat halindeyiz. Herkesi itidale çağınyonım. Kardeşi lcardeşe kırdırmaya yönelik provokatif çıkışlara izin venneyelim. Tüm gerçekleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim."