AKP'li vekilin yayınevi, ayrıntıları açıklanmadan YKS kitapçığı bastı

AKP'li vekilin yayınevi, ayrıntıları açıklanmadan YKS kitapçığı bastı

Yeni üniversiteye giriş sınavında henüz konu dağılımları bile açıklanmamışken, AKP’li bir vekilin de ortaklarından olduğu yayınevi soru kitapçıkları basmaya başladı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın 5 gün önce Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) olarak açıkladığı yeni sistemde konu dağılımı başta olmak üzere birçok alanda belirsizlik sürerken, Eğitim Vadisi isimli bir yayıncılık şirketinin deneme sınavlarını basmaya başladığı ortaya çıktı.

Eğitim Vadisi adlı yayınevinin ortakları arasında AKP Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Gaziantep’te AKP’den milletvekili aday adayı olan Ahmet Akça ve AKP ile ilişkisi bilinen Deniz Feneri Derneği’nin Ankara şubesi başkanı Mevlüt Koca bulunuyor.

Eğitim Vadisi’nin internet sitesinde verilen telefon numarasını arandığında ise, telefon “Çözüm’e hoş geldiniz” diye açılıyor. Çözüm, Eğitim Vadisi’nin de ortağı olan Osman Öztürk’e ait bir şirket.

Cumhuriyet'in aktardığına göre; sınava dair ayrıntılar henüz ortaya çıkmamışken soru kitapçığı yayınlayan yayınevi, söz konusu kitapçıkları basmaya başladıklarını kabul etti. Kısa bir sürede dağıtım aşamasının başlayacağını, okullardan toplu siparişler alınarak kitapçıkların satılacağını ve ulaştırılacağını söyleyen yayınevi yetkilisi perakende satışlar için de satış ofislerine gitmek gerektiğini ifade etti. Yayınevi yetklisi, konu dağılımı bile henüz kamuoyuna açıklanmayan YKS’nin deneme kitapçıklarının şimdiden nasıl basıldığı sorusunu ise yanıtsız bıraktı.