AKP’li vekil böyle tehdit etti: Bildiriye imza atanlara yaşama hakkı vermezler

AKP’li vekil böyle tehdit etti: Bildiriye imza atanlara yaşama hakkı vermezler

Plan Bütçe Komisyonu’nda konuşan AKP’li Şahap Kavcıoğlu “Bu bildiriye imza atan hiçbir akademisyene, siyasetçiye, gazeteciye hiçbir ülkede yaşama hakkı bile vermezler, bırak hapishaneyi yaşama hakkı vermezler” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alan AKP Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Barış Bildirisi’ne imza atan akademisyenlere tehditlerde bulundu.

HDP’nin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne verdiği raporu eleştiren Kavcıoğlu, akademisyenler ve gazetecilerle ilgili ifadeleri eleştirerek  şunları söyledi:

“’Akademisyenler ve gazeteciler’ diyorsunuz. Bakın, şöyle bir ifadeyi yazan akademisyene bu ülkede ne yapılması gerekiyor: Kasıtlı ve planlı kıyım… Türkiye’nin kıyım yaptığını söylüyor bir akademisyen. Bu bildirinin altına imza atan hiçbir akademisyenin Türkiye’de akademisyenlik yapmaya hakkı yok. Türkiye’nin öğrencilerine ders anlatmaya hakkı yoktur.”

Duvar’da yer alan habere göre, kendisinin de akademisyenlik yaptığını hatırlatan Kavcıoğlu şöyle devam etti: “Türkiye’yi böyle karalayacak, Türkiye’nin kıyım yaptığını, katliam yaptığını yazacak, altına imza atacak. Kimlerle beraber yapıyor bunu? Devlete böyle bir ihanet olur mu ya? Bu bildiriye imza atan hiçbir akademisyene, siyasetçiye, gazeteciye hiçbir ülkede yaşama hakkı bile vermezler, bırak hapishaneyi yaşama hakkı vermezler.”