AKP'li Şeyhanlıoğlu'ndan Suruç itirafları

AKP'li Şeyhanlıoğlu'ndan Suruç itirafları

Tayyip Erdoğan ve Süleyman Soylu’nun Suruç’ta yaşananlara dair iddialarına bir yalanlama da AKP milletvekili aday adayından geldi.

AKP Urfa Milletvekili aday adayı Doç.Dr.Hüseyin Şeyhanlıoğlu, Hicrethaber.com’da yazdığı bir yazıyla Suruç’ta yaşananları anlattı. Şeyhanlıoğlu, AKP’li milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve ailesinin suçlu olduğunu söyleyerek "Bu olayı ancak duyurabiliyorum" dedi.

'SURUÇ YENİ BİR ROBOSKİ'DİR'

Suruç için yeni bir Roboski’dir diyerek başladığı yazısının tamamı şu şekilde:

 “Suruç olayı yeni bir Roboski’dir

AK Parti milletvekili adayı, olaydan 3 gün önce 1 TL’lik eşyaların satıldığı ucuzcu bir dükkanı ziyaret ediyor. Dükkan sahibi adam eski bir HDP’li olduğunu ve siyaset defterini kapattığını tövbe ettiğini söylüyor… Bize daha gelmeyin diyor. Olay günü milletvekili tekrar yaklaşık 50 kişilik grubuyla gelince tartışma çıkıyor ve Yıldız’ın meşhur tefeci abisi adama küfür ediyor. Adam da içerde kadınlar olduğunu ve gitmelerini söylüyor… Bu esnada tartışma silahlı saldırıya dönüşüyor ve Yıldız’ın kardeşleri ateş ediyor. Adam ve oğlu yaralanıyor… Bunu gören dükkan sahibi adamın yeğeni pompalıyla gelip yıldızın tefeci abisini vuruyor.
Yıldız’ın adamları yaralı adam ve oğlunu hastanede oksijen tüpünü kafasına vurarak öldürüyor. Hastane kameralarını bozan ve polis dahil herkesi dışarı çıkaran Yıldız’ın adamları 2 oğul ve babayı Suriye’deki olaylar gibi bir vahşi bir şekilde infaz ediyor.
3’ü de oruçlu olan ve gariban bir aile olan dükkan sahibinin eşinin ağıtları bana bunu yazdırdı.

1. Adamlar asla PKK’li değildir.

2. Olay sonradan görme tefecilikleriyle bilinen Yıldız’ın hakaretleriyle başlamıştır.

3. Devlet görevini yapmamıştır.

4. Cumhurbaşkanı’na yanlış bilgi verilmiştir.

5. Bu olay tam bir Roboski kumpas olayıdır.

6. Pilotlar hatalı atış yapınca “sıçtık” derler…

7. Tefeci zalimlerin pisliğini temizlemek AK Parti’ye yakışmaz ve mutlaka suçlular cezalandırılmalılar.

8. Olay seçimden önce aydınlatılmalı ve kamuoyuna paylaşılmalıdır.

9. Bu olay Urfa’da ciddi infiale ve oy kaybına yol açacaktır.

Bir zulmü ancak duyurabiliyorum…”

Doç. Dr. Hüseyin ŞEYHANLIOĞLU

ŞEYHANLIOĞLU'NDAN YENİ AÇIKLAMA

Şeyhanlıoğlu yazının yayınlamasından sonra twitter hesabından bir açıklama yaptı. Adının kullanıldığı yazının kendisine ait olmadığını söyleyen vekil adayı bir sosyal medya kullanıcısının sorusuna “metin çarpıtıldı” şeklinde cevap verdi.