AKP’li Sancaktepe Belediyesi'nden cihat çağrısı

AKP’li Sancaktepe Belediyesi'nden cihat çağrısı

AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin Bilgi Evi'nin duvarları ve Facebook sayfası 'cihad' çağrılarıyla donatıldı. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş konuyu meclise taşıdı.

AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin Bilgi Evi'nin duvarları ve Facebook sayfası 'cihad' çağrılarıyla donatıldı. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş konuyu meclise taşıdı.

“CİHADI ONLARDAN ÖĞRENDİK”

Sancaktepe Belediyesi Bilgi Evi Şubat ayının değerini “Cihat” olarak belirledi.  Bilgi evinin duvarlarına “Cihadı onlardan öğrendik” yazılı görseller asılırken, sosyal medyadan duyurular yapıldı. Facebook’tan yapılan paylaşımda “Sa’d b. Ebi Vakkas’ın insanları cihada teşvik etmesi, Hz. Ömer’in Allah Yolundaki Cihada Olan Arzusu ve Cihat Hacdan Üstündür diye buyurması, Süheyl’in Allah Yolunda Cihada Çıkması ve Ölünceye Kadar Savaşa Devam Etmesi, Halid b. Velid’in Cihada Olan Tutkusu ve Allah Yolunda Şehid Olmayı İstemesi, Ebu Hayseme’nin Dünya Nimetlerini Terkederek Allah Yolunda Savaşa Katılması, Sahabenin Allah yolunda cihada çıkmaya ve infak etmeye güçleri yetmediği için mahzun olmaları” ifadeleri kullanıldı. 

YARKADAŞ: SORUMLULAR CEZALANDIRILSIN

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; 5-14 yaş grubu çocuklarımızın yararlandığı kurumda, çocuklara Cihad övülüyor. Çocukların cihada katılması için tarihten örnekler anlatılıyor. “CİHAD’I ONLARDAN ÖĞRENDİK” başlığıyla hazırlanan görsellerde, adeta beyinleri yıkanıyor.  Bu sorumsuzluğa imza atan başta belediye başkanı olmak üzere diğer yetkililerin hesap vermesi gerekiyor. Dindar nesil adı altında kindar nesil yetiştirenler; kime ve neye karşı cihad edeceklerini de açıklamalıdır. Yaptıkları açıkça suçtur” ifadelerini kullandı. Yarkadaş ayrıca “AKP'li belediyeler, Bilgievi ya da Eğitim Merkezi adı altında, tıpkı Sancaktepe'de olduğu gibi ücretsiz kurslar düzenliyor. Bu kurslarda, gencecik beyinleri kin ve nefretle dolduruyorlar. Sonra da IŞİD'ten sözde yakınıyorlar. IŞİD'i işte bu kafa güçlendiriyor, IŞİD'e insan kaynağını bu zihniyet hazırlıyor.Çocuklara, dostluğu, barışı, kardeşliği, sevgiyi anlatmak yerine, cihadı öğütleyenler, bu ülkenin geleceğini tehlikeye atıyor" dedi.

BİNALİ YILDIRIM’A SORU ÖNERGESİ

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na önerge sunan Yarkadaş şu soruları yöneltti: 

1- 5-14 yaş grubu çocuklarımızın yararlandığı bilgievinde “Şubat Ayının Değeri; Cihad" şeklinde paylaşımlar ile pano ve camlarına Cihad’ı teşvik eden görseller kim ya da kimler tarafından asılmıştır?

2- Belediyenin internet sitesinde “bilgievimizde, yarınlarımız olan çocuklarımızın bilgili, yüksek karakterli, sorumluluğunu bilen, özgüven sahibi ve ahlaklı bireyler olması için hizmet verilmektedir” sözleri yer almaktadır. Bu bireyler Cihad çağrıları ve teşvikleriyle mi bu özelliklere sahip olacaktır?

3- Görselleri asan bilgievi yöneticileri hakkında bir soruşturma açılacak mıdır?"

DAHA FAZLA