AKP'li Metiner itiraf etti: Rejimi değiştiriyoruz

AKP'li Metiner itiraf etti: Rejimi değiştiriyoruz

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, katıldığı canlı yayın programında CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile yaşadığı tartışma sırasında başkanlık sistemi ile rejimi değiştireceklerini itiraf etti. Başbakan Binali Yıldırım ise "Rejimi değil hükümet sistemini değiştiriyoruz" demişti.

Habertürk TV'de yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programında AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ile CHP Mersin Milletvekili Porf. Dr. Aytuğ Atıcı arasında başkanlık sistemine ilişkin tartışma çıktı. 

CHP'li Aytuğ Atıcı, AKP'nin getirmek istediği sistemin kuvvetler ayrılığı ilkesini yok edeceğini belirtti. Atıcı, "Yasama, yürütme, yargı ve basının özgürce çalışmasını sağlamak için dürüst ve şeffaf bir yönetime ihtiyaç var rejimi değiştirmeye gerek yok" dedi.

AKP'li Metiner ise CHP'li Atıcı'ya cevaben, "Biz gerekir diyoruz, siz gerekmez diyorsunuz, kararı milletimiz verecek" ifadelerini kullandı. 

"GAZİ MUSTAFA KEMAL ZAMANINDA DA KUVVETLER BİRLİĞİ VARDI"

AKP'li Metiner ayrıca kuvvetler birliğinin Cumhuriyet döneminde var olduğunu belirterek CHP'li Atıcı'ya, "Gazi Mustafa Kemal'in kuvvetler birliği projesine karşı mısını?" diye seslendi. Metiner, "Gazi Mustafa Kemal zamanında da kuvvetler birliği vardı" diyerek başkanlığı savundu.