AKP’li Metin Külünk 'büyük tehlike’yi gördü: Deizm!

AKP’li Metin Külünk 'büyük tehlike’yi gördü: Deizm!

TÜGVA etkinliğinde konuşan AKP’li Külünk en büyük tehlikenin Deizm olduğunu öne sürdü.

Kırşehir’de Bilal Erdoğan'ın yüksek istişare Kurulu Üyesi olduğuTürkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen programda konuşan AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, tedbir alınmazsa Türkiye’yi bekleyen asıl tehlikenin Deizm olduğunu söyledi.

Külünk Deizmi ise, “Kur ’ansız İslam, Peygambersiz Kur’an daha da ötesi Allah’ın yeryüzünde hiçbir şeye karışmayacağının iddia edilmesi” olarak tanımladı.

Külünk’ün Deizm hakkında açıklaması şöyle:

“Eğer tedbir almazsak bu milletin evlatlarını bekleyen tehlike Kur’ansız İslam, Peygambersiz Kur’an, daha ötesini söylüyorum; Allah’ın yer yüzünde hiçbir şeye karışmayacaklarını iddia ettikleri Deizm. Dikkat, dikkat,dikkat. FETÖ belasını savdık. Ama, Türkiye kendi başına bırakılmayacak. Şimdi Allah’ın varlığını kabul eden amma Kur’anın Kur’an hükümlerinin Allah’ın yer yüzüne karışamayacağını iddia eden her noktaya sirayet edecek yeni bir tehlikenin farkında olun. Bu tehlikeyi fark etmezsek 10 yıl sonra çok değil 15 yıl sonra bambaşka bir tehlikeyle karşı karşıya geleceğiz”.

DEİZM NEDİR?

Deizm (Yaradancılık) Tanrı'nın varlığını kabul etmekle birlikte tüm dinleri de reddeder.

Deizm, mantık ve doğal dünyaya dair gözlemlerin kaynağını oluşturduğu; dinsel bilgiye dolaysız biçimde sadece akıl yoluyla ulaşılabileceği ilkesini esas alır, bu sebeple vahiy ve esine dayalı tüm inanış biçimlerini reddeder.

Kehanetlerin, mucizelerin, dinsel dogmaların, demagojilerin ve kaynağı ilahi ilan edilen dinlerin reddinden dolayı peygamberler, kutsal kitaplar, sevap, günâh, ibâdet, dua, vahiy, melek, cin, şeytan, cennet, cehennem, ahiret ve kader gibi kavramların bu inanışta yeri yoktur.

Bu inancı benimseyen kişiye Deist denir.

Deistler genellikle evreni Tanrı tarafından tasarlanan, hareketi başlatılan; dışarıdan müdahale olmadan doğa kanunlarına uygun şekilde işleyen bir bütünlük olarak görme eğilimindedir.