AKP'li Külünk: Millet ittifakı FETÖ'nün siyasi ayağıdır

AKP'li Külünk: Millet ittifakı FETÖ'nün siyasi ayağıdır

Eski ortağı Gülen cemaatinin 15 Temmuz'da darbe girişiminin ardından, kendilerine muhalif olan tüm kesimleri 'FETÖ'cü olarak yaftalayan AKP'liler, şimdi de karşılarına çıkacak seçim ittifaklarına aynı söylemle saldırıypr.

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi-Demokrat Parti arasında kurulan ‘millet ittifakının’, ‘15 Temmuz'un siyasi ayağı’ olduğunu iddia etti.

Külünk, FOX TV'de İlker Karagöz'le Çalar Saat’in konuğu oldu. Burada 24 Haziran hakkında değerlendirmelerde bulunan Külünk, muhalefetin kurduğu ittifak için şu iddialarda bulundu:

"Kurdukları backgroundlara bakacaksınız. Hangi temelde buluştuklarına bakacaksınız? Tek temeli var, 15 Temmuz'un siyasi ayağını devam ettirmek. 15 Temmuz'un silahlı kanadının başaramadığını, dördünü bir araya getirerek ittifak üzerinden Türkiye'yi Erdoğansızlaştırmak, Erdoğansız siyaset, Erdoğansız Türkiye hedefine ulaşmak için 15 Temmuz'un devamı olan bir modeldir.

Hiç tereddütsüz. 15 Temmuz'da silahlı kanadının başaramadıklarını siyasal ittifak üzerinden Türkiye'yi Erdoğansızlaştırmak üzere hareket halindeler."