AKP'li Kocaeli Belediyesi, Bank Asya ile kapanana kadar çalışmış

AKP'li Kocaeli Belediyesi, Bank Asya ile kapanana kadar çalışmış

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, kurumun su, doğalgaz faturalarının yatırılmasını istediği bankalar arasında Bank Asya da varmış.

Binlerce kamu personelinin Bank Asya'da hesabı olduğu ya da bu bankadan işlem yaptırdığı için Gülen Cemaati damgasıyla meslekten atılmaları tartışılırken, AKP'li Kocaeli Belediyesi'nin darbe girişimine kadar Bank Asya'ya para yatırdığı belgelerle ortaya çıktı. Belediyenin su, doğalgaz faturalarının yatırılmasını istediği bankalar arasında Bank Asya'nın olduğu da belirlendi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre; AKP'li Kocaeli Belediyesi'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “FETÖ'yle mücadelede milat” dediği 17-25 Aralık sonrasında da Gülen Cemaati ilişkili bankayla çalışmaya devam ettiği faturalarda açıkça görüldü. Kocaeli Belediyesi, darbe girişiminin olduğu tarihe kadar su faturalarının Asya Katılım Bankası'na yatırılması talimatını da verdi. Ancak darbe girişiminden sonra bu uygulamaya son verilmediği ortaya çıktı. Darbe girişiminden kısa süre sonra Bank Asya'nın bankacılık faaliyetlerine son verilmesinden sonra bu durum faturada belirtildi.

FATURALAR HAZIRLANMIŞ

Böylece, faturaların önceden hazırlandığı ve o yüzden Bank Asya adının da yer aldığı yolunda savunma yapılmasının da mümkün olamayacağı belirtildi. Yine, Kocaeli'ndeki elektrik ve doğalgaz faturalarının da darbe anına kadar Asya Katılım Bankası'na yatırıldığı, bankanın faaliyetleri durduruluncaya kadar ödemelerin bu bankaya yapılabildiği görüldü.