AKP'li Bilecik Belediyesi, İyi Parti'ye dava açıyor

AKP'li Bilecik Belediyesi, İyi Parti'ye dava açıyor

AKP'li Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Kayı Boyu" ambleminin patentinin kendilerinde olduğunu belirterek Meral Akşener liderliğinde kurulan İyi Parti'ye dava açacaklarını söyledi.

AKP'li Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, düzenlediği basın toplantısında, MHP'den ihraç edilen Meral Akşener liderliğin kurulan İyi Parti'nin "Kayı Boyu" simgesiyle anılmasından rahatsızlık duyduklarını belirterek simgenin Osmanlı Devleti'nden miras kaldığını ve telif hakkının Bilecik Belediyesi'nde olduğunu söyledi.

"HALKIMIZA MAL OLMUŞ BU SİMGENİN PATENTİ BİZDE"

AKP'li Yağcı, "Kayı'yı belirtecek işaretleri ve sözleri kullanarak patenti bizde olan ve halka mal olmuş, atalarımızdan bize emanet olan bir işareti partinin işaretiymiş gibi bir kurnazlık içerisine girme eğilimlerini de görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"ŞEHRE KAYI BOYU ANITI BİLE YAPTIRDIK"

AKP'li Yağcı, "Kayı Boyu" ambleminin patent tescilini 2014 yılında Bilecik Belediyesi'nin aldığı, kente üç boyutlu büyük bir "Kayı Boyu Anıtı" yaptırdıklarını söyledi.

"KAYI BOYU AMBLEMİ KONSUNDA ÇOK HASSASIZ"

Meral Akşener liderliğinde kurulan parti için "Bu partinin iyi mi kötü mü olduğunu tabii ki zaman gösterecek" diyen Yağcı, Bilecik için "Osmanlı Devleti'nin kurulduğu ve Kayı Boyu'nun kök saldığı topraklar" diyerek, "Bundan ilham alarak Bilecik Belediye Başkanlığı olarak Kayı Boyu amblemi noktasında son derece hassasız" diye konuştu.

Bilecik Belediye Başkanlığı olarak patent tescilinin kendilerinde olduğunun altını çizen Yağcı, "Bize ait olan tüm hukuksal haklarımızı ilgili partiye karşı kullanacağız" dedi.