AKP'li belediyenin toplantısında 'harem-selamlık' oturma düzeni!

AKP'li belediyenin toplantısında 'harem-selamlık' oturma düzeni!

AKP'li belediyenin düzenlediği toplantıda kadınlar ve erkekler 'harem-selamlık' düzeninde oturtuldu.

AKP’li Edirne İpsala Belediyesi'nin toplantısında kadınlar ve erkekler 'harem-selamlık' biçiminde oturtuldu. CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, “Bu hadsizlik ve densizlik asla kabul edilemez” dedi.

İpsala’nın AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Kerman’ın 30 Mart Cuma günü İpsala Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirdiği "Vatandaşlarla buluşma" adlı toplantıda harem-selamlık uygulaması yapıldı. Toplantı salonunda kadınlar ve erkekler ayrı tarafa oturtuldu.

'KENDİ YOBAZLIKLARINDA BOĞULURLAR'

Sözcü'nün haberine göre, olaya ilişkin konuşan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, “Bu hadsizlik ve densizlik asla kabul edilemez” dedi. Bircan, şunları söyledi:

"Cumhuriyet'in kenti İpsala'da haremlik selamlık oturma düzeni hadsizlik ve densizliktir, asla kabul edilemez. Bu topraklardan Mustafa Kemal Atatürk'ü, Cumhuriyeti ve kazanımlarını silmeye hiçbir densizin gücü yetmez. Biz Ulusal Kurtuluş savaşımızı kadınlarımızla birlikte omuz omuza verdik, bugün AKP ayrımcılık yaparak gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi. Burası İpsala, burada yobazlık tutmaz. Suudi Arabistan'ın bile çağdaşlaşma yoluna girdiği şu günlerde, yaşadığımız olay AKP'nin karanlığını bir kez daha ortaya çıkartıyor. İpsala'ya yobazlık sokmaya çalışanlar kendi yobazlıklarında boğulurlar."