AKP'li belediye halkın diktiği ağaçları söktü

AKP'li belediye halkın diktiği ağaçları söktü

Yurttaşlar, AKP’li belediyenin ağaçları sökmesinin ardından bölgeyi ranta açacağını söylediler.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre; Adana’nın Yüreğir İlçesi’nde, yurttaşların 5 dönümlük alana 10 yıl önce diktiği ağaçlar, AKP’li ilçe belediyesi tarafından söküldü. 

Güzelevler Mahallesi’nde bulunan ve 10 yıl önce ağaçlandırılan 5 dönümlük alanda “park yapımı” iddiasıyla söküm yapan belediyeye, mahalle sakinleri tepki gösterdi.

DİLEKÇELERE CEVAP VERİLMEDEN SÖKÜM BAŞLAMIŞ

Mahalle sakinlerinin daha önce alandaki ağaçların sökülmemesi için dilekçe verdiği ve bu dilekçelere yanıt verilmeden söküm işleminin yapıldığı öğrenildi.

‘AMAÇ, ALANI RANTA AÇMAK’

Mahalle sakinleri ayrıca, belediye ekipleri tarafından yıkılan alanın birilerine rant olarak açılacağını savundu. Konuyla ilgili konuşan bir mahalle sakini şunları söyledi:

"Burası devlet arazisi ancak halk burayı ağaçlandırdı. Kendine yetecek kadar yeşillik ekti. Dilekçe verildi ancak cevap alınmadan yıkım yapıldı. Ağaçlar yerinden sökülerek ileride olacak olan ranta kapı açıldı. Eğer buraya park yapılacaksa neden ağaç katliamı yapıldı? Burada amaç birilerine rant alanı açmaktır. Alanın hemen üzerinden yüksek gerilim hattı geçiyor. Bizler bu durumu kabul etmiyoruz"

DAHA FAZLA