AKP’den yine taşeron vaadi

AKP’den yine taşeron vaadi

Başbakan Binali Yıldırım Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile yaptığı görüşme sırasında yine taşeron vaadinde bulundu.

Taşerona ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "Çalışmalar çeşitli alternatifler bağlanarak tamamlanmak üzere. Buradaki son tarihimiz bu yıl çıkmadan bu işe noktayı koymak. Önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu'na gelecek” dedi.

Yıldırım’ın açıklaması şöyle:

"Sayın başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte genel olarak çalışma hayatı ile ilgili görüştük. DESK ve İş Adamları Sanayicilerimiz katıldı. Kısacası çalışma hayatımızın ve iş camiamızın yüzde 80'inin temsil edildiği büyük bir sivil toplum teşkilatı ile bir arada olduk. Türk-İş'e gelip taşeron konusu konuşmamak olmaz. Hükümet olarak uzun süreden beri ilgili bakanlıklarımız çalışma yürütüyorlar. Muhakkak bu meseleyi gündemden çıkaracağız ve çalışanlarımızı kamuda taşeron olarak çalışanların statülerini bir kalıcı esasa bağlayacağız. Çalışmalar çeşitli alternatifler bağlanarak tamamlanmak üzere. Buradaki son tarihimiz bu yıl çıkmadan bu işe noktayı koymak. Önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu'na gelecek."

TOPBAŞ AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım Türk İş ile görüşmesinin ardından gazetecilerin Kadir Topbaş hakkındaki sorusuna, “Bu konuda bugün içinde Kadir Bey bir açıklama yapacak” cevabını verdi.

"ASKER GÖNDERME HAKKINI VERİYOR"

Tezkereye ilişkin konuşan Yldırım,"Gelen tezkere, Türkiye'nin güney kara hudutları ötesinde ve mücavirinde olabilecek her türlü ülkemiz aleyhine, ülkemiz milli güvenliğini tehdit edecek gelişmelere karşı müdahale hakkını veriyor. Asker gönderme hakkını veriyor." dedi.

TEOG SINAVI

Yıldırım kaldırılacağı açıklanan TEOG sınavına ilişkin ise şunları söyledi:

"TEOG bir sistem değildir. Dolayısıyla ortaokuldan liseye geçiş usulünde bir sistem değişikliğine gidilmiyor. Bunun yerine yine okullarda sınav yapılmaya devam edilecek ve ortaokuldan liseye geçiş öğrencinin ilkokuldan orta sona kadar ilk 8 yıllık başarı durumları dikkate alınarak, lisede hangi tarafa yönlendirileceğine karar verilecek. Bu Bakanlar Kurulu'nda görüşülmeyecek ama daha sonraki Bakanlar Kurulu'nda konuyu görüşmüş olacağız."