AKP'den TTB hamlesi: Üye olma zorunluluğu kaldırılıyor!

AKP'den TTB hamlesi: Üye olma zorunluluğu kaldırılıyor!

AKP,  meslek örgütlerinin isimlerindeki “Türk" ibarelerinin çıkarılarak değiştirilmesine ve bazı faaliyetlerini düzenlemeye yönelik çalışma başlattı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatının ardından meslek örgütlerinin isimlerinden "Türk" ibaresinin çıkarılması için harekete geçildi.

Erdoğan, Türk Tabipleri Birliğine ilişkin, "Bir defa onun başındaki 'Türk' ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Bir defa onun oradan hemen, süratle çıkarılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Türkiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey..." demişti.

AA’nın haberine göre, öte yandan serbest avukatlık yapmak için baroya kayıtlı olma şartı ile serbest doktorlukla ilgili Türk Tabipleri Birliğine üye olma şartlarının da ortadan kaldırılacağı belirtiliyor. 

Çalışmalarla, söz konusu kuruluşlara kamudan kaynak aktarılması gibi uygulamalara da son verileceği aktarılıyor.  Türkiye Barolar Birliğinin ismi ve faaliyetlerine yönelik 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nda, Türk Tabipleri Birliğinin de adı ve çalışmalarıyla ilgili hükümlerin yer aldığı 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu'nda değişiklikler yapılması gerekiyor