AKP'den tecavüzcüleri aklayan önerge: 'Mağdurla failin evlenmesi durumunda...'

AKP'den tecavüzcüleri aklayan önerge: 'Mağdurla failin evlenmesi durumunda...'

AKP tecavüzcüleri aklayan skandal bir önergeyi Meclis'ten geçirdi.İtirazlar üzerine önergenin Salı günü tekrar görüşülmesine karar verildi.

AKP tarafından Meclis'e sunulan önergede 16 Kasım 2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçlarında 'mağdurla failin evlenmesi durumunda' hükmün geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesi kararı yer aldı. 

AKP'nin tecavüzcüleri aklayan önergesi AKP oylarıyla meclisten geçti. Muhalefet vekilleri oylamaya itiraz etti. 

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada istismarcıyı hapisten çıkartan önergenin kabul edilmesine "AKP yine çocuğu tecavüzcüsüyle evlendirme önergesi getirdi. Olacak iş değil!!! CHP olarak itiraz ediyoruz." sözleriyle tepki gösterdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet de sosyal medya hesabından "Bir kereden bir şey olmaz diyen zihniyetin tecavüzü meşrulaştıran önergesi ile tecavüz normalleşiyor, tecavüzcü aklanıyor!" şeklinde tepkisini gösterdi. 

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamasını aktararak "Bekir Bozdağ, mağdurun tecavüzcüsüyle evlenmesine onay veren teklifle bu suçtan tutuklu 4000 tecavüzcünün cezaevinden çıkacağını açıkladı" şeklinde paylaşım yaptı. 

AKP'ye yakınlığıyla bilinen MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Nikahlı eşine tecavüzden yargılanan 1112 kişi var cezaevinde. Bugünkü yasa babaları kocaları cezaevindeki mağdurlara umuttur..." diyerek skandal önergeyi savundu. 

İşte önergeyi veren AKP'li Milletvekilleri: