AKP'den tarikatlara 'yemek yardımı'

AKP'den tarikatlara 'yemek yardımı'

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yayınlanan yeni yönetmeliğiyle ENSAR, TÜGVA ve TÜRGEV gibi dini vakıfların yurtlarına öğrenci başına bütçe verileceği açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu, Bakanlar Kurulu tarafından vergi muafiyeti tanınan vakıf ve kamu yararına çalışan derneklere ait yükseköğretim yurtlarına “beslenme ve barınma” yardımına ilişkin yönetmelik yayımladı. KYK'nın yeni yönetmeliğiyle artık Ensar, TÜRGEV, TÜGVA ve İlim Yayma gibi dini vakıflara öğrenci başına bütçe aktarabilecek. Yayınlanan yönetmelikte ayrıca “devlet büyüklerine hakaret eden öğrenciler yararlanamaz” maddesi yer aldı.

'ÖNCELİK 'KAMU YARARI'

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, Bakanlığın yeni yönetmeliği ile beslenme ve barınma yardımı almak isteyen vakıf ve dernekler, derneğin kamu yararına çalıştığına ve yardımdan faydalanmak istediklerine yönelik dilekçe ile yapacakları başvurunun ardından bu yardımdan yararlanabilecek. Başvurunun ardından yapılacak değerlendirme kapsamında KYK yurtlarının bulunmadığı veya yeterli olmadığı yerlerde yurtları bulunan vakıf ve derneklere öncelik verilecek. Bu da devletin yurt açmak yerine tarikatlara bıraktığı küçük il ve ilçelerdeki dini vakıfların ‘öncelikli’ beslenmesine neden olacak.

HAKARET CEZASI OLAN AÇ KALACAK

Bakanlık, “Devlet büyüklerine karşı basın, sosyal veya görsel medyada hakarette bulunan ya da bu nedenle Cumhuriyet Savcılığınca haklarında kamu davası açılan” öğrencilere yardım yapmama kararı aldı.