AKP'den Sezgin Tanrıkulu hakkında suç duyurusu

AKP'den Sezgin Tanrıkulu hakkında suç duyurusu

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, SİHA'larla ilgili açıklamaları nedeniyle CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Hakkari'de 4 sivilin PKK üyesi olduğu öne sürülerek silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) vurulduğunu duyuran CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dağ, avukatı Gökay Yetim aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edilen dilekçesinde, Tanrıkulu'nun cezalandırılmasını talep etti.

"KILIÇDAROĞLU'NUN SESSİZ KALDIĞINI HATTA SAHİPLENDİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

Türk Ceza Kanununa (TCK) göre Tanrıkulu'nun cezalandırılması gerektiğini savunan Dağ, şu açıklamayı yaptı:

"TSK'yı aşağılamak, devletin kurumlarını aşağılamak suçtur. İkincisi mücadele edilen terör örgütünü bu anlamda teşvik edici eylemler içinde olmak da bir suçtur. Biz de ceza kanunumuza göre bunlara istinaden suç duyurusunda bulunduk. Dönem başında yaptığımız gibi dokunulmazlığın kaldırılması gündeme geldiğinde de bu suç, dosyadaki raflardan kalkar ve yargılanır. Böyle bir suç duyurusu yapılmamış olsa, hiçbir şey yapılmamış olsa, yarın bir gün milletvekili bittiğinde yeniden bir yargılama ve soruşturma olmayacağı için her halükarda bu suç duyurusunda bulunmakta fayda görüyoruz. Kılıçdaroğlu'nun sessiz kaldığı hatta Tanrıkulu'nu sahiplendiğini görüyoruz. Açıklamaya dair CHP içinde bir resmi soruşturma olmaması partisinin de bunu kabullendiği anlamına geliyor. Ben bu açıdan da seçmenleri özellikle bu konuyu sorgulamaya davet ediyorum."