AKP'den MYK toplantısı sonrası açıklama

AKP'den MYK toplantısı sonrası açıklama

AKP sözcüsü Mahir Ünal MYK toplantısı sonrası açıklama yaparak, " müftülere nikah kıyma yetkisinin geri çekilmesi söz konusu değil" dedi.

AKP parti sözcüsü Mahir Ünal MYK sonrası basına açıklama yaparken, "Meclis’te görüşülecek olan müftülere nikah yetkisiyle ilgili olarak STK’lardan muhalefetten tepkiler var. Bu düzenlemenin revize edilmesi söz konusu mu?" şeklinde soru soruldu.

Ünal, soruya " Herhangi bir şekilde geri çekme söz konusu değil. Bu konu toplumda yeterince tartışıldı. Nihayetinde müftülere nikah kıyma yetkisinin, müftülüklere verilmesi medeni kanunun değişmesiyle ilgili bir konu değil. Yani nihayetinde diğer devlet memurları, nikah memurlarının nikah kıyma yetkisi neyse, yine müftülüklere de aynı yetki veriliyor. Sanki burada yapılacak olan dini nikahmış gibi bir algı oluşturmanın bir anlamı yok. Çünkü burada belediyenin görevlendirdiği nikah memuru, medeni kanunun ona verdiği yetki çerçevesinde nikah kıyıyorsa müftülükler de kıyacaklar. Buradan bir din istismarının çıkarılmasını doğru bulmuyoruz." şeklinde yanıt verdi.