AKP’den milyarlarca liralık silah yatırımı

AKP’den milyarlarca liralık silah yatırımı

Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında milyarlarca liralık silah yatırımı projeleri kararlaştırıldı.

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılan düzenleme sonrasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında ilk kez toplandı.

Saray’daki toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katıldı.

MİLYONLARCA LİRALIK SİLAH YATIRIMI!

7 saat süren toplantının ardından yapılan açıklamada, Afrin saldırısı silah yatırımına ilişkin gerekçe olarak gösterildi.

“Zeytin Dalı operasyonunda ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin gücüne güç katan yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik projeler gözden geçirilerek yeni kararlar alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Toplantıda toplam 9.4 milyar dolar (36 milyar lira) bedeli olan 55 projenin değerlendirildiği, ‘savunma sanayisini geliştirme amaçlı muhtelif yatırım ve iyileştirme faaliyetlerinin’ de gözden geçirildiği kaydedildi. (Hürriyet)