AKP’den ilk açıklama: Açlık grevi dinimize uygun değil, kadere teslim olmak lazım 

AKP’den ilk açıklama: Açlık grevi dinimize uygun değil, kadere teslim olmak lazım 

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için iktidar kanadından yapılan ilk açıklamada  “Açlık grevi gibi eylemler hem bizim inançlarımıza hem değerlerimize uygun şeyler değildir” ve “Kadere teslim olmak ve tevekkül etmek lazım” gibi ifadeler kullanıldı.

KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça 72 gündür açlık grevinde ve sağlık durumları kritik.

İşlerine geri dönmek için 192 gündür direnen ve 72 gündür açlık grevinde olan Gülmen ve Özakça’nın taleplerinin karşılanmasına yönelik AKP’den hiçbir adım atılmadı.

BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’ün haberine göre, TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi AKP milletvekili Said Yüce, Gülmen ve Özakça'nın açlık grevinin İçişleri Bakanlığı, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu'nun gündeminde olduğu bilgisini paylaştı.

‘KADERE TESLİM OLMAK LAZIM’

Yüce, ”Açlık grevi gibi eylemler hem bizim inançlarımıza hem değerlerimize uygun şeyler değildir. Başka şeyler yapabilirler. Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır. Rızkı da veren Allah'tır. Allah'ın verdiği rızık, bazen orada olmaz burada olur. Kadere teslim olmak ve tevekkül etmek lazım. Allah muhafaza o insanlar hayatlarıyla bunu ödeseler, bu Allah'ın da hoşuna gitmeyen bir şeydir.” diye konuştu.

Yüce açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Gülmen ve Özakça özelinde ilgili merciler çalışıyorlar. Durumları mutlaka fark edildi ve konuşuluyor, bundan emin olsunlar. İlgili bakanlar ve bürokratlar onların ismi üzerinde konuyu mütaala ettiler, 'Nasıl çözebiliriz, doğrusunu kamuoyuna nasıl anlatabiliriz' diye tartıştılar. Biz de geçen hafta hem Sayın Canikli ile, hem ilgili bakanımızla, hem de İnsan Hakları Komisyonu Başkanıyla konuyu uzun uzun konuştuk."

"Fakat şunu tekrar tekrar tavsiye ederim, devletimize güvensinler ve açlık grevinden vazgeçsinler. Emin olsunlar ki, biz de onlar mutlaka kurtulsun istiyoruz. Ama başka şeylere alet olmamak lazım. Onlar ve onları destekleyenlerin de grevden vazgeçip dialog yöntemini seçmesi çözümü hızlandırmaya sebep olur."