AKP'den Fransa'ya Twitter'dan tepki

AKP'den Fransa'ya Twitter'dan tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ Fransa'nın YPG açıklamasına Twitter üzerinden tepki verdi.

İleri Haberi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un YPG açıklamasına yönelik olarak Twitter hesabından, "Müttefik ülkeler teröre karşı net tavır sergilemeli" dedi. Kalın, "Terör yapılanması ile arabuluculuk yaklaşımını reddediyoruz" diye yazdı.

Kalın açıklamalarına şöyle devam etti:

"Türkiye’nin, SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında ‘diyalog, temas, arabuluculuk’ gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz.

Terör yapılanmalarını meşrulaştırmak anlamına gelecek adımlar atmak yerine dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkeler, terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir. Farklı isim ve kılıflar terör örgütünün gerçek kimliğini gizleyemez."

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BOZDAĞ'DAN TEPKİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da Macron'un açıklamalarıyla ilgili Twitter hesabından, "Fransa'nın PYD/YPG/YPJ'ye destek garantisi teröre destektir. Terör örgütlerine dost olan Türkiye'nin dostluğunu kaybeder." ifadelerini kullandı.

Bozdağ açıklamalarına şöyle devam etti:

"Fransa’nın PYD/YPG/YPJ terör örgütlerine destek garantisi vermesi ve bu yöndeki açıklaması; Alenen teröre,terör örgütlerine ve teröristlere destektir. Terör örgütlerini meşrulaştırma çabasıdır. Türkiye’ye saldıran terör örgütleriyle açıkça işbirliği ve dayanışmadır.

Terör örgütlerini desteklemek/meşrulaştırmak,terör örgütleriyle işbirliği ve dayanışma kabul edilemez. Türkiye,terör örgütleriyle mücadelede kararlıdır. Terör örgütlerine destek olan, Türkiye’nin desteğini kaybeder. Terör örgütlerine dost olan,Türkiye’nin dostluğunu kaybeder.

Terör örgütleriyle Türkiye’ye karşı işbirliği ve dayanışma içine giren ve teröristlerle birlikte Türkiye’ye saldıranlar, teröristlerle aynı muameleyi görürler, teröristler gibi Türkiye’nin hedefi olurlar. Umarız Fransa, rasyonel olmayan böyle bir adımı atmaz.

Terör örgütlerinin dostluğunu Türkiye’nin dostluğuna tercih edenler ile Türkiye ile işbirliği ve dayanışma yerine terör örgütleriyle işbirliği ve dayanışma içine girenler;eninde sonunda dostları terör örgütleriyle birlikte kaybedeceklerdir."