AKP'den ABD'ye 'Reza Zarrab' tepkisi: Sanane biz eyaletin miyiz?

AKP'den ABD'ye 'Reza Zarrab' tepkisi: Sanane biz eyaletin miyiz?

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Reza Zarrab davasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye'den bir vatandaş, başka bir ülkeye altın ihracatı yapmış. Konu bu. Bakın altını çiziyorum. İhracat yapmış adam. Üçüncü bir ülke 'yapamazsın' diyor. Arkadaş ihracat yapılan sen değilsin, ithalat yapan sen değilsin, biz şu ülkeyle bunu yapmışız. Sanane, biz eyaletin miyiz?" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde partisinin ilçe binasının açılışında açıklamalarda bulundu. 

'SANANE BİZ EYALETİN MİYİZ?'

Açılış töreninde yaptığı konuşmada ABD'de Reza Zarrab'ın tutuklu yargılandığı davaya ilişkin konuşan Turan şunları söyledi:

Türkiye'den bir vatandaş, başka bir ülkeye altın ihracatı yapmış. Konu bu. Bakın altını çiziyorum. İhracat yapmış adam. Üçüncü bir ülke 'yapamazsın' diyor. Arkadaş ihracat yapılan sen değilsin, ithalat yapan sen değilsin, biz şu ülkeyle bunu yapmışız. Sanane, biz eyaletin miyiz? Biz senin altında yaşayan bir ülke miyiz? Biz Gazi Mustafa Kemal'in şu topraklarda gazi olduğu, şehitler verdiği bağımsız bir ülkeyiz. Bu konuda hiç kimseye hesap verecek halimiz yok.

'AMERİKA'NIN 52. EYALETİ FİLAN DEĞİLİZ'

Turan açıklamasının devamında, "Biz Tayyip Erdoğan'ın yüreğini, yürüyüşünü biliyoruz. O yüzden bir defa daha söylüyorum. Biz Amerika'nın 52. eyaleti filan değiliz. Biz bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'yiz. Ticaretimizi yaparız, yanlışımız varsa bu mahkemeye hesap veririz. Ona göre beraat eder ya da cezasını alır. Ama iki ülke arasındaki ticarete, üçüncü bir ülke karışmaz" ifadelerini kullandı.