AKP yeterli sayı bulamadı: Üniversiteleri bölme tasarısı ertelendi

AKP yeterli sayı bulamadı: Üniversiteleri bölme tasarısı ertelendi

Üniversitelerin bölünmesini öngören yasa tasarısı, karar yeter sayısı bulunamadığı için 8 Mayıs’a ertelendi.

İstanbul Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu 13 üniversitenin bölünmesi ile 3’ü devlet 4’ü vakıf olmak üzere 7 yeni üniversitenin kurulmasına yönelik tasarı Meclis’te görüşüldü.

KARAR YETER SAYISI BULUNAMADI

17 maddelik tasarının ilk 6 maddesi Genel Kurul’da kabul edilirken üniversitelerin bölünmesini içeren 7. maddenin geçmesi için karar yeter sayısı bulunamadığından tasarının görüşülmesi 8 Mayıs’a ertelendi.

Tasarının ertelenmesini CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Twitter hesabından duyurdu.

[ih2]

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da yasa tasarısını engellemekte kararlı olduklarını belirterek şu paylaşımda bulundu: “Bugün sabaha kadar direnip üniversitelerin bölünmesi yasasını engellemeye kararlıydık. 20.30’da karar yeter sayısı istedik, iktidar bulamadı, Meclis kapandı. Direnirsek kazanacağız.”

[ih3]

ÖĞRENCİLER, HOCALAR NÖBETTE

Başta İstanbul Üniversitesi olmak üzere öğrenciler ve akademisyenler günlerdir yaptıkları eylemlerle üniversitelerini bölen yasa tasarısını kabul etmeyeceklerini dile getiriyor.

Üniversitelerinin bölünmesine itiraz eden öğrenciler, yasa tasarısının Meclis Genel Kurulu'na geldiğinden beri üniversitelerinin önünde nöbet tutuyor.

DAHA FAZLA