AKP Sözcüsü: İYİ Parti seçime giremezse bize kızmasın

AKP Sözcüsü: İYİ Parti seçime giremezse bize kızmasın

İki günde tüm seçim çalışması araçlarını hazırladıklarını açıklayan AKP Sözcüsü Ünal, İYİ Parti'nin seçimlere girmesine ilişkin "Giremezse bize kızmasın” dedi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, düzenlediği basın toplantısında 24 Haziran’da yapılacağını açıkladıkları baskın seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

“65 gün sonra seçime gidiyoruz. Bu seçimin diğer seçimlerden bir farkı var” diyen AKP’li Ünal şöyle devam etti: “Çünkü bu seçim cumhurbaşkanlığı ile milletvekili seçimlerinin bir arada gelişeceği, artık seçim beyannamelerinin bizzat cumhurbaşkanı adayı tarafından ilan edilecek bir süreç oluşturuyor”.

Başkanlık sistemi için Erdoğan başkanlığında uyum üst komisyonunun çalışmalarına başladığını söyleyen Ünal, “Nihai çalışmalarımızı 19 Nisan'da Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız demiştik. Sayın Cevdet Yılmaz'ın sunumuyla bu toplantı başladı” diye konuştu.

‘SİYASET ESNEK VE HIZLI DAVRANMAKTIR’

Daha 1 ay önce aksi yönde görüş bildirmelerine rağmen ülkenin şimdi erken seçime sürüklenmesine eleştiren muhalefete de yüklenen AKP Sözcüsü, “Şöyle demiştiniz böyle demiştiniz diyor ana muhalefet temsilcileri. Eğer siz siyasette eski pozisyonunuza mahkum olursanız kendiniz hareket edemezsiniz. Siyaset esnek ve hızlı davranmak demektir” şeklinde konuştu.

İYİ PARTİ TARTIŞMASI

İYİ Parti’nin seçimlere girebilmesine ilişkin de konuşan Ünal, “Tüm aday ve partilerin seçim girmesinden yanayız. Kendi hazırlıksızlıklarını birileri bize fatura etmeye kalkmasın” dedi.

[ih2]

AKP KONGRESİ

Partisinin kongre sürecine de değinen Ünal, “Kongrelerimizle ilgili şu an alınmış bir karar söz konusu değil. Erken seçim sürecinin gereklerini öncelikli olarak yerine getiriyoruz” diye konuştu.

[ih3]

1 GÜNDE ‘HAZIRLANMIŞLAR’

Ünal, seçim çalışmalarına ilişkin ise “AK Parti kampanyalar konusunda tam anlamıyla bir ustadır. Ciddi bir hafızamız güçlü reflekslerimiz var. Müziklerimiz de büyük oranda hazır. Güçlü bir sloganımız, görsellerimiz, müziklerimizi filmlerimiz. Hepsi zaten dediğim gibi AK Parti’nin çok hızlı bir şekilde gerçekleştirdiği süreçler. Bu seçimlerin bir farkı olacak. Yerinden, yerel internet temelli bir seçim kampanyası yürüteceğiz. İnternet ve sosyal iletişim kanallarını çok güçlü kullanacağı bir seçim kampanyası olacağını daha önce de söylemiştik” dedi.