AKP liselerde 'evet' propagandası yapıyor

AKP liselerde 'evet' propagandası yapıyor

Liseleri seçim bürosuna çeviren AKP şimdi de okullara giderek referandum hakkında görüşmeler yapıyor.

AKP Gençlik Kolları Yeni Seçmen Birimi, liselere giderek okul başkanları ve okul yönetimleriyle görüşmeler yapıyor, öğrencileri otobüslerle çeşitli etkinliklere götürüyor.

Liselere ve üniversitelerde ‘hayır’ çalışması yapan öğrencilere baskı ve gözaltı işlemi uygulanırken, AKP’ye sınırsız referandum kolaylığı sağlanıyor. Avcılar’da Mehmet Emin Horoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin sınıflarına AKP bayrakları asılmış, okulun bahçesine de AKP'nin seçim aracı park edilmişti. Aynı işlemin ilçedeki 16 okulda yapıldığı öğrenilmişti.

Evrensel'den Eylem Nazlıer'in haberine göre, İstanbul’da AKP’nin Maltepe Yeni Seçmen Birimi, ilçede bulunan Osmangazi Kız İmam Hatip Lisesi, Orhan Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Maltepe Cevizli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi çok sayıda lisenin müdürüyle yapılan görüşmelerin fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

25 Şubat’ta Sakarya Yeni Seçmen tarafından paylaşılan görüntülerde, ‘evet’ kampanyası için öğrencilerin otobüslerle Ankara’ya götürüldüğü görülüyor. Yeni Seçmen Tuşba ise 25 Şubat’ta yayımladıkları fotoğraflarda, “Oy kullanacak olan liseli kardeşlerimize Başbakanımızın yolladığı mektupları verdik” diye paylaşımda bulundu.

‘ÇOCUKLAR SİYASİ ÇATIŞMANIN TARAFI HALİNE GETİRİLDİ’

“Yeni Seçmen Birimi” adıyla liselerin AKP seçim bürolarına dönüştürülmesini değerlendiren Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Sekreteri Mehmet Aydoğdu, yaşananları “çifte standart” olarak niteleyerek şöyle dedi: “Bu öğrenciler AKP’li değil de sol veya sosyalist partiden olsa, bunu tespit etmiş olsalar hemen işlem başlatırlar. Ve o öğrencinin okuldan atılması ya da ilişiğinin kesilmesi için ellerinden geleni yaparlar.

Açık açık çocukları otobüslerle parti binalarına götürüyorlar. Seçmen gözüyle görerek eğitim veriyorlar. Çocuklar okullarda siyasi çatışmanın tarafı haline getirilmiş durumdalar” 

 

DAHA FAZLA