“AKP, evet oyu almak için HDP'nin dindar kesimine ‘Erdoğan halife olacak’ diyor”

“AKP, evet oyu almak için HDP'nin dindar kesimine ‘Erdoğan halife olacak’ diyor”

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, HDP’li Ayhan Bilgen’in kendisine, AKP’nin Güneydoğu’da evet oyu alabilmek için dindar kesime ‘Erdoğan’ın halife olacağını’ söylediğini aktardı.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, tutuklanmasından önce HDP’li Ayhan Bilgen ile yaptığı sohbeti anlattı. Öztürk’ün aktardığına göre, Ayhan Bilgen, ‘AKP’nin referandumda evet çıkması için Güneydoğu’da yaptığı propaganda çalışması kapsamında ‘Erdoğan’ın halife olacağını vadettiğini’ söyledi.

Öztürk’ün yazısında konuya değindiği bölüm şöyle:

“HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, aynı zamanda partinin sözcüsüydü. Hemen her kesimle sıcak ilişkisi olan bir milletvekili… Tutuklanmadan birkaç gün önce Bilgen'le sohbet etmiştik. Halkoylamasında “evet” çıkması için AKP'nin Güneydoğu'da nasıl bir propaganda yürütmeye başladığını anlatmış, HDP'nin dindar kesimine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Halife olacağı”nın söylendiğini de kaydetmişti.

Genel başkanların, milletvekillerinin, parti yöneticilerinin tutuklanmasıyla HDP'nin güçlü, etkili muhalefet yapması engellendi. HDP, kendi kulvarında referandumda “hayır” oyu kullanılması için çaba gösteriyor. Ancak tutuklu milletvekillerinin durumu da yerel politikacılar tarafından halka “hayır” çıkması durumunda onların cezaevinden çıkamayacakları anlatılıyor.”