AKP belediye başkanına hapis cezası

AKP belediye başkanına hapis cezası

AKP Çanakkale'nin Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, CHP’li Belediye Meclisi üyesi Timur Koşal’ı kasten yaralamak suçlarından 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Ejder'in olumsuz kişilik özeliğinin bulunduğuna hükmetti.

İleri Haber

AKP Çanakkale'nin Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, CHP’li Belediye Meclisi üyesi Timur Koşal’ı kasten yaralamak suçlarından yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karara itiraz eden Ejder’in itirazı reddedilince karar kesinleşti. Mahkeme Ejder’i suçlu bulsa da, kanun hükmündeki kararnameye göre tutuklanmadı. 

Eceabat Belediyesi'nde 13 Temmuz 2015'te meydana gelen olayda, CHP Belediye Meclis Üyesi Timur Koşal, o dönem encümen üyesi olduğunu belirterek, Yazı İşleri Müdürü tarafından toplantıya çağrılması üzerine başkanlık makamına gittiğini, tokalaşmak istediği Başkan Ejder'in ise kendisiyle tokalaşmadığını ileri sürdü. Koşal, "Başkan Adem Ejder bana, sürekli kendisini şikayet ettiğimi ve çalıştırmadığımı söyledi. CHP'li Meclis Üyesi Metin Övün ile aralarındaki bir davaya da Övün'ün şahidi olarak katılmamı bahane ederek, ayağa kalkıp üzerime yürüyerek vurmaya çalıştı. Bu olay üzerine makamdan çıkıp, Yazı İşleri Müdürü'nün odasına geçtim. Arkamdan gelerek 'adam dövmenin cezası 3 bin lira' diyerek saldırdı. Boğazıma sarıldı, yaralandım. Sağlık Ocağı'na giderek rapor aldım ve kendisinden şikayetçi oldum" dedi. 

AKP’li belediye başkanın olumsuz kişilik özelliği bulunuyor 

CHP Belediye Meclis Üyesi Koşal’ın şikayeti üzerine gözaltına alınan ve mahkemeye çıkartılan AKP Belediye Başkanı Adem Ejder ile ilgili mahkemenin verdiği karar ise oldukça dikkat çekti. Mahkeme, Ejder'e,'adam yaralama' suçundan 4 ay, 'tehdit' suçundan ise 6 ay olmak üzere toplam 10 ay hapis cezası verdi. Çanakkale 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Ejder hakkında verdiği hapis cezasının ertelenmesine, indirim yapılmasına ya da seçenek yaptırımlara çevrilmesine yer olmadığı yönündeki kararında ayrıca,'Sanığın dosyaya yansıyan olumsuz kişilik özelliklerine göre bir daha suç işlemeyeceği yolunda mahkememizde olumlu kanaat oluşmadığından, ayrıca hakkında daha önce verilmiş HAGB kararı bulunduğundan ve sanık bu kararda öngörülen denetim süresi içinde davamıza konu suçu işlediğinden, 28.06.2014 tarihinde yürürlüğe giren 6545 SK.nın 72. maddesi ile değişik CMK'nın 231/8 maddesi uyarınca yasal şartları oluşmayan CMK 231 maddesinin uygulanmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına" ifadelerine yer verdi.

 

DAHA FAZLA