‘AKP affa fazla direnemez’

‘AKP affa fazla direnemez’

MHP, toplumsal beklenti oluştuğu için ortaklarının direnemeyeceği kanısında.

MHP’nin seçimlere sayılı günler kala af çıkarılması konusundaki ısrarı sürerken AKP’nin “gündemimizde yok” açıklamalarının ise “AKP’yi seçim sahasında iki arada bir derede bıraktığı” iddia ediliyor. AKP’nin af bekleyen seçmenin beklentisini boşa çıkardığı ve bu durumun da AKP’ye ‘boş oy’ olarak geri döneceği” dillendirilirken, AKP’nin affa sıcak bakması halinde ise bu kez affa karşı çıkan seçmeninden tepki alabileceği konuşuluyor.

Cumhuriyet’in haberine göre “Af çıkması halinde bundan toplumun çok küçük bir kesiminin etkileneceğini” savunan MHP’li kurmaylar, “AKP’nin de toplumsal bir sorun haline gelen af konusunda daha fazla duyarsız kalamayacağını” ileri sürüyor.

MHP: GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Anayasaya göre ‘af’ yetkisi Meclis’te bulunuyor. Bahçeli’nin son açıklamasındaki, “Partimizin TBMM’deki milletvekili sayısı belli. Bu şartlar altında tek başımıza bir af çıkarmamız mümkün değildi” sözlerine atıfta bulunan MHP’li kurmaylar, affın ancak “AKP ve MHP’nin ortak oylarıyla çıkarılabileceğine” dikkat çekiyor. MHP’li kurmaylar, “Affı seçim beyannamesine alan MHP’nin bu konuda geri adım atmayacağı”nı da dile getiriyor.

AĞCA DA SAHNEDE

Af düzenlemesi için bir talep de Mehmet Ali Ağca’dan geldi. MHP lideri Devlet Bahçeli gibi suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’yı ziyaret etmek isteyen ancak savcılıktan izin alamayan Ağca şu tehdit gibi sözleri sarf etti: “Bahçeli’nin af talebi asla görmezlikten gelinemez. Bahçeli’nin itibarı, sözü, prestiji öyle havada bırakılamaz. Mutlaka olumlu bir neticeyle bitmek zorunda” diye konuştu. Çakıcı ise, basın danışmanı Ferhat Aydoğan aracılığıyla bir açıklama yaptı. Bahçeli’ye teşekkür eden Çakıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendiği açıklamasında “Sayın Cumhurbaşkanım, şahsım adına hiçbir af talebim yoktur. Kendi adıma hiçbir türlü af istemiyorum, çıkardığınız afta ‘Alaattin Çakıcı muaftır’ ibaresini yasal olarak ekleyiniz” diyen Çakıcı, Erdoğan’a af çıkarması durumunda “neden ilk turda seçimi kazanamayasınız” diye seslendi.