AKM çalışanlarından şikayet

AKM çalışanlarından şikayet

10 yıldır kapalı olan AKM'de görevli görünen çalışanlar "Tüm gün herkes oturuyor" diyerek BİMER ve CİMER’e başvurdu.

Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) çalışanları, 'yıllardır oturdukları yerden maaş almalarından' ve 'AKM müdürünün hoyrat tutumundan' şikayetçi olarak Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvurdu.

Hürriyet'ten Ömer Erbil'in aktardığına göre, çalışanların "boş yere maaş almaları" ve "AKM müdürünün hoyrat tutumu" gerekçesiyle BİMER’e yaptıkları başvurunun ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettiş görevlendirdi. Müfettişin araştırmasından bir sonuç çıkmaması üzerine çalışanlar bu kez CİMER’e yazdı.

Çalışanların CİMER’e gönderdiği şikayet yazısında müdürlüğün hizmet aracını makam aracı olarak kullandığı ve sanatsal faaliyetlere kapalı olduğu halde AKM hizmet aracının özel işlerde kullanıldığı ve 1.5 yılda 3000 litre benzin kullandığı iddia edilerek şöyle denildi:

"AKM’de 16 memur, 21 güvenlik, 10 temizlik personeli vardır. Tüm gün herkes oturmaktadır. Temizlik personeline şube müdür odası verilmiş ders çalışmaktadır."

AKM’nin kadrosunda 2 müdür yardımcısı, 6 şube müdürü ile birlikte 50 personelin görev yaptığı ortaya çıkmış, o tarihten sonra 4 şube müdürünün yeri değişmiş, 25 güvenlik görevlisi 21’e, 11 temizlik işçisi sayısı da 10’a indirilmişti.