Akit'ten provokasyon: 'Evrensel kapatılıyor'

Akit'ten provokasyon: 'Evrensel kapatılıyor'

AKP yandaşı olan provokatif ve yalan haberlere imza atmasıyla tanınan Yeni Akit, Özgür Gündem’in ardından, Evrensel gazetesinin de kapatılacağını iddia etti.

AKP yandaşı olan provokatif ve yalan haberlere imza atmasıyla tanınan Yeni Akit, Özgür Gündem’in ardından, Evrensel gazetesinin de kapatılacağını iddia etti. Ramazan Alkan imzası taşıyan haberde, "Terör örgütü PKK ile mücadele son surat devam ederken, örgütün yayın organları da birer birer kapatılıyor. Manşeti Kandil’de atılan Özgür Gündem’in yayınlarının durdurulmasının ardından PKK’ya yakınlığıyla bilinen Evrensel gazetesinin de kapatılması gündemde" ve "Evrensel kamudan atılan PKK’lı öğretmenlere sahip çıktı" ifadelerine yer veriliyor. 

Akit'in haberi şu şekilde:

“Gazete (Evrensel) yaptığı haberlerle PKK eylemlerini savunurken, örgüte yönelik yapılan operasyonları ise “savaş” olarak okuyucularına duyuruyor. Türk askeri ve polisinin mücadelesini hedef alan Evrensel, hendek siyasetini ise yere göğe sığdıramıyor. Çözüm süreci sonrası başlatılan operasyonlarda güvenlik güçlerinin operasyonlarını “sivil halk devlet tarafından katlediliyor” diye karalamaya çalıştı. Teröristlerden temizlenen bölgelere Türk Bayrağı’nın asılmasını ise Evrensel, faşistlik olarak duyurdu. Bayraktan rahatsız olan sözde gazete, çatışmalar sırasında PKK’lıların canlı kalkan olarak kullandıkları sivillerin ölümünden de asker ve polisi suçlu tuttu.

FETÖ’ye yönelik yapılan operasyonları da eleştirirken, OHAL kararlarının PKK’lı devlet memurlarına da uygulanması gazeteyi rahatsız etti. Gazete 10 Eylül’de attığı manşetle görevden alınan 11 bin PKK’lı öğretmeni savundu. “Bir milyon öğrenci öğretmensiz” manşeti atan Evrensel, teröristlere yönelik yapılan operasyonları ‘cadı avı’ olarak adlandırdı ve devletin bölgeyi cahil bıraktığı iftirasını attı. 1 milyon 200 bin öğrencinin öğretmensiz kaldığını ileri süren gazete, yeni eğitim-öğretim yılının kaosla açılacağını savundu.”

POLAT: GAZETEMİZİN KAPATILACAĞINA DAİR BİZE İLETİLMİŞ BİR TEBLİGAT YOK

Akit’in haberiyle ilgili açıklama yapan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat şunları söyledi:

"Akit gazetesi ‘PKK sözcüsü Evrensel Kapatılıyor’ başlığıyla operasyonel bir haber yaparak, bugün bir kez daha basın meslek ilkeleri açısından asla kabul edilemeyecek mesleki bir suça imza atmıştır. Şu ana kadar gazetemiz hakkında süren davalar dışında gazetemizin kapatılacağına dair tarafımıza iletilmiş herhangi bir tebligat bulunmuyor. Akit kaynak belirtmediği bu haberiyle ya devletin belli birimlerinden aldığı bilgilerle gazetemizin kapatılmasına ilişkin bir zemin hazırlamaya çalışmıştır ya da Evrensel’in kapatılması gerektiğini düşünen bir yayın politikasıyla hareket ederek bir gazetenin yıpratılması ve kapatılması için harekete geçmiştir. Akit’in haberinin başlığına da yansıyan “PKK sözcülüğü” gibi bir ithamın tarafımızdan kabul edilmesi asla düşünülemez.

Akit mesnetsiz bir biçimde atılan 11 binden fazla öğretmeni manşetimize taşıdığımız için bizi PKK sözcülüğü yapmakla suçluyor. Akit o öğretmenlerimizi atanların gazetesiyse, Evrensel de o öğretmenlerin sesidir ve hep öyle kalacak. Bugün de gazetemizin sürmanşetinde yer alan tutuklu Yazar Aslı Erdoğan’ın ifade ettiği gibi gazetemiz Evrensel, gücünü gerçeği söylediğini bilmekten alıyor. Akit gibi gazeteler ülke halklarına ağır bedeller ödeten savaşın devamını savunurken, Evrensel akan kanın durması ve Türkiye halklarının hak ettiği barışa ulaşması için çaba gösterdi, dik durdu ve bundan sonra da halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını savunarak, barışın tesisine katkı yapmayı amaçlayan haberciliğe devam edecektir."

(Evrensel)

DAHA FAZLA