Akit’in çevreciliği tuttu: Noel’de çamlar katlediliyor!

Akit’in çevreciliği tuttu: Noel’de çamlar katlediliyor!

Yılbaşının yaklaşmasıyla gerici Akit gazetesinin olmayan 'çevre hassasiyeti' ortaya çıktı. AKP döneminde yapılan çevre katliamlarına destek veren Akit Noel kapsamında kesilen çam ağaçları için de Gezi Direnişi'ne katılanları suçladı.

Gazetenin bugünkü manşetinde yeni yılın gelmesi sebebiyle evlerde süslenen Noel ağaçlarının kesiminin çevre katliamına neden olduğu belirtildi. Akit’in bu çevre hassasiyetini tam da yılbaşı öncesinde göstermesi dikkat çekti.

“Ağaç canavarlarının Noel çılgınlığıyla her yıl dünyanın soluk borularını kesmesine karşı ne çevre örgütlerinden, ne de Türkiye’deki Haçlı işbirlikçilerinden cılız bir eleştiri sesi dahi yükselmiyor.” denilen haberde Gezi düşmanlığı da unutulmayarak “Taksim Gezi Parkı’nda 5 tane ağacın yerinin değiştirilmesine “çevre katliamı” diyerek vandalları sokağa döken o sözde çevrecilerin, Noel öncesi yaşanan ‘çam’ katliamına kör ve sağır kalması manidar bulunuyor” denildi.

'AĞAÇLAR HAYATA VEDA EDİYOR'

Haberde ayrıca, “ABD’de her yıl ortalama 35-40 milyon arasında çam ağacı Noel için kesiliyor. Sadece bu ağaçların kesimi için bu yıl 1,5 milyar dolar harcanıyor. Almanya’da ise her yıl 30 milyon civarında çam ağacı Noel kurbanı oluyor. İsveç’te 3 milyon civarında ağaç Noel kutlamaları nedeniyle hayata veda ediyor” ifadeleri de kullanıldı.