Akit yazarı Dilipak: Biz zalimlerden olduk!

Akit yazarı Dilipak: Biz zalimlerden olduk!

Akit yazarı Dilipak'tan İslamcıların 'geldiği nokta' ile ilgili, "iktidar ve servetlerinin, akıllarının ve imanlarının önüne geçtiğini" söyledi.

Akit yazarı Dilipak'tan İslamcıların 'geldiği nokta' ile ilgili, "...bugün iktidar ve servet bizi şımarttı. Gücümüz ve servetimiz aklımız ve imanımızın önüne geçti. Sabrı ve şükrü bırakıp dünya malı, makamı için birbirimizle didişmeye başladık.. Hızla dünyevileşiyoruz." dedi.

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü köşe yazısında yer alan ilgili ifadeler şöyle:

'BİZ ZALİMLARDEN OLDUK'

"Önce şunu itiraf edelim: İnni küntü minezzalimin (Biz zalimlerden olduk). Başımızda gelen felaketler, Şeytanın ve düşmanlarımızın hilelerinin sonucu değil, bizim zaaf ve yanlışlarımızın sonucudur. Şeytan ve onun askerleri, Allah’ın müttaki kullarına hiçbir zarar veremez. Biz “Allah’ın ipi”ni bıraktık, Allah da bizim ipimizi bıraktı. Ve biz kendi hakkımızdaki hükmümüzü değiştirmeden Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecek.."

'YAŞAMANIN HAZZI VE KEYFİNİ DÜŞÜNÜYORUZ'

"Çile’yi yüceltiyorduk, şimdi “Haz”ı, dün “Tevazu”yu yüceltiyorduk, şimdi “kibir”le tanışıyoruz, dün “veriyorduk”, şimdi almaya çalışıyoruz. Dün ölümü ve ötesini düşünüyorduk, şimdi yaşamanın hazzı ve keyfini düşlüyoruz.. Müstekbirleri taşlarken, gün gelip bizim müstekbirleşeceğimizi hiç düşünmemiştik.. Kimi radikallerimize baksanıza nasıl savruluverdiler. Sorun şu: Bu sayı artarak devam ediyor. Bunu durdurmamız, geri çevirmemiz gerek."

'PEYGAMBERLERİN BİLE SAHİP OLMADIĞI GÜÇLERİ...'

"Kimimiz din büyüklerimizi İlah ve Rab edindik.. Peygamberlerin bile sahip olmadıkları güçleri onlarda vehmetmeye başladık.."