Akit, Barbaros Şansal’a ‘haddini bilmeli’ dediği için alkışladığı CNN sunucusunun fotoğrafını buzladı

Akit, Barbaros Şansal’a ‘haddini bilmeli’ dediği için alkışladığı CNN sunucusunun fotoğrafını buzladı

Gerici Yeni Akit gazetesi, modacı Barbaros Şansal'a tepki gösterdiği için övdüğü CNN Türk sunucusu Best Uyanık ile ilgili haberde sunucunun fotoğrafını buzladı.

Gerici ve provokatif yayıncılığıyla nam salmış yandaş Yeni Akit gazetesi, Kıbrıs’da sınır dışı edildikten sonra getirildiği Atatürk Havalimanı’nda lince uğrayan modacı Barbaros Şansal’a “Haddini bilmeli” diyen Cnn Türk Sunucusu Beste Uyanık’a ‘destek’ amacıyla yaptığı anlaşılan haberde skandal bir olaya daha imza attı.

CNN Türk sunucusu Beste Uyanık, KKTC'den sınır dışı edildikten sonra Türkiye'ye getirilen ve havalimanı apronuna girişine izin verilen bir grup tarafından saldırıya uğrayan Şansal’ı hedef göstermiş, sosyal medya da yayınladığı bir mesajda “Haddi bildirilmeli” ifadelerini kullanmıştı.

Şansal’ı hedef gösteren ve büyük tepki çeken Cnn sunucusuna destek vermek amacıyla yapıldığı anlaşılan bir habere imza atan gerici Yeni Akit gazetesi, haber görselinde Uyanık’ın göğsünü buzladı.

Haberde “Barbaros Şansal adlı provokatör için "Haddi bildirilmeli" ifadelerini kullanması üzerine azılı sol kesim tarafından linç edildi” ifadelerini kullanan gerici Akit’in, kadın sunucunun fotoğrafını 'müstehcen' bularak buzlaması, yandaş gazetenin sapkın zihniyetinin sınırlarını ortaya koydu.

AKİT'İN 'BUZLAMA SABIKASI' KABARIK

Gerici gazete, sapkın zihniyetinin eseri olarak okuyucuları da adeta 'sapık' yerine koymuş, daha önce de birçok haberinde kadınların bacaklarını, kollarını ve dirseklerini 'buzlamıştı'. Bu konuda sabıkası kabarık olan yandaş ve gerici yayın, kadın örgütlerinden gelen tepkilere kulak asmayarak sapkın zihniyetinin eseri yayınlarını sürdürdü.

Bir üniversitede yapılan dans festivalini yaptığı haberle hedef gösteren Akit, kız öğrencilerinin vücutlarını buzlamıştı.

Gazete bir belediyenin düzenlediği konser etkinliğine ilişkin yine provokatif haberinde de şarkı söyleyen kadınların kol dirseklerini buzlamıştı.

Akit, Charli Hebdo katliamına ilişkin Meclis'te bir anma konuşması yapan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur'u da sansürlemişti.

 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarına katılan kadın sporcuların fotoğraflarının akıbeti de diğer kadınlarla aynı olmuştu.

'HALK ALÇAK BARBAROS ŞANSAL’I BÖYLE KARŞILADI’
Öte yandan, yılbaşında sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda "Bana sefaletin adını yazabilir misin Abidin? Bu kadar gazeteci tutukluyken, bu kadar çocuk taciz ve tecavüz görürken, bu kadar yolsuzluk, rüşvet almış başını giderken, sizler hâlâ yeni yılı mı kutluyorsunuz?" diyen Barbaros Şansal’ın Kıbrıs’tan sınır dışı edilmesi sonucu getirildiği Atatürk Havalimanında lince uğramasını adeta alkışlayan gerici Akit, yaptığı haberde “Halk alçak Barbaros Şansal’ı böyle karşıladı” ifadelerini kullandı.