Akit, 10 Kasım kapağında Atatürk'e küfredeni andı

Akit, 10 Kasım kapağında Atatürk'e küfredeni andı

“3 kıtaya hükmeden ecdadımızı aşağıladılar. Firavunlar gibi saltanat sürdüler, yediler, içtiler, kustular. Halkı ve köylüyü efendimiz sensin diye soydular.”

Gerici Yeni Akit, Atatürk’ün anıldığı 10 Kasım’da Mustafa Kemal ve cumhuriyete yönelik saldırılarıyla bilinen gerici yazarı andı.

Yandaşlık ve provokatif yayıncılıkta nam salmış gerici Yeni Akit gazetesi, 10 Kasım 1938’de hayatını kaybeden Mustafa Kemal Atatürk’ün anıldığı bugün, kapağında verdiği mesajla yine şaşırtmadı.

Geçtiğimiz senelerde Atatürk’ün fotoğrafıyla birlikte attığı "Zulüm 1938'de son buldu" şeklindeki manşetiyle büyük tepki çeken Yeni Akit, bu 10 Kasım'da Atatürk'ü anmayan tek gazete oldu.

10 KASIM ANMASI: İSLAM DAVASININ SAVUNUCUSUNU MİNNETLE ANIYORUZ

Gerici gazete, “Serdengeçti’yi rahmetle anıyoruz” başlığıyla gazetenin birinci sayfasında paylaştığı notunda, Mustafa Kemal ve cumhuriyet devrimlerini defalarca hedef alarak saldıran gerici Osman Yüksel Serdengeçti adlı yazar hakkında yazdığı 10 Kasım anmasında şu ifadeleri kullandı: “10 Kasım 1938’te Hakk’a yürüyen İslam davasının savunucularından mütefekkir Osman Yüksel Serdengeçti’yi vefatının 34. sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle anıyoruz.”

[ih2]

CUMHURİYET DÜŞMANI SERDENGEÇTİ NE DEMİŞTİ?

Serdengeçti, TRT’de yayınlanan bir belgeselde Atatürk 'e ve Cumhuriyet'in ilk yıllarına yönelik hakaret dolu ifadeler kullanmıştı.

TRT Türk kanalında yayınlanan 'Kendi Gökkubbemiz' adlı belgeselde, Osman Yüksel Serdengeçti’nin Samsun konuşmasına yer verilmiş, konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

‘LAİKLİK PERDESİ HALKINDA İMANI ÇİĞNEDİLER’

“Tepeden inme dışarıdan gelme yapılan birçok inkılaplar milleti allak bullak etmişti. Paris sokaklarında yetişenler! Hukuk-u beşer beyannamesini ezbere bilenler! Laiklik ve inkılapçılık perdesi altında yoksul Anadolu halkının imanını, vicdanını, hak ve hukukunu pervasızca çiğnediler."

‘KITALARA HÜKMEDEN ECDADIMIZI AŞAĞALADILAR’

“Kıtalara hükmeden, 3 kıtada asırlarca dimdik duran ecdadımızı, şurada, burada, halkevlerinde türlü kuyruklara sokarak tahkir ve tehvil ettiler.

Onlar kendilerini yarı ilah sayıyorlardı. Yapanlar onlardı, yaratanlar onlardı, partilerinden bahsederken şerefli partimiz diyorlardı. On yılda on beş milyon genç yaratmışlardı. Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular.”

‘FİRAVUNLAR GİBİ SALTANAT SÜRDÜLER’

“Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular. Altta kalanın canı çıksın. Altta kalan halktı, milletti, köylüydü. Amma nutuklarda, amma afişlerde ‘Köylü milletin efendisidir’ diye yazıyordu. Halkı ve köylüyü efendimiz sensin, efendimiz sensin diye soydular.”

Söz konusu sözleri sarf eden gerici yazarı anan Yeni Akit, daha önce de Atatürk’e ilişkin skandal ifadeleri nedeniyle hakkında dava açılmış ve RTÜK’ten ceza almıştı.