Akatlı'dan Karamollaoğlu'nun sözlerine tepki

Akatlı'dan Karamollaoğlu'nun sözlerine tepki

2 Temmuz 1993'de gericiler tarafından Madımak Oteli'nin ateşe verilmesiyle gerçekleşen Sivas Katliamı'na yönelik, dönemin belediye başkanı Karamollaoğlu'nun sarfettiği sözlere tepki geldi.

İleri Haber

Saadet Partisi'nin Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu'nun, Refah Partisi Sivas Belediye Başkanı olduğu dönemde gerçekleşen Sivas Katliamı'na yönelik sözlerine, katliamda yaşamını yitiren şair Metin Altıok'un kızı CHP'li Zeynep Altıok Akatlı'dan tepki geldi.

Temel Karamollaoğlu konuya dair yaptığı açıklamada, katliamı "Katliam" olarak niteleyemeyeceğini belirterek "Katliam olarak vasıflandırmadım. Bu üzücü bir hadisedir. Bu, hakikaten çok acı olarak tarif edilir. Ancak; katliam demek kasıtlı olarak ben bu insanları öldürmek için şunu yaptım denirse olur. Onun adı katliam olur. Ama orada bir hadise meydana gelmiş; oteldeki perdeler yakılmış, arabalar yakılmış.. Arkasında da ateş bacayı sarmış. İçerideki insanlar da benim hala anlayamadığım pencereleri açmadıklarından dolayı insanlar ölmüş." dedi.

Akatlı ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sussam olmuyor, susmasam olmaz! Ben günün koşularında geleceğimiz ve Türkiye için, partim zarar görmesin diye yutkundukça!!! Birileri kendini temize çekecek diye öldürülen canlarımız kullanılamaz... Kimse sabır taşı değil!

Hadise”nin katliam olduğu açıktır! İnsanlığa karşı işlenmiş bu suç zaman aşımına uğratılmış failler, sorumlular korunmuş, kollanmış, aklanmış, Rte “hayırlı olsun” buyurmuştur." ifadelerini kullandı.