Akademisyenlerden sonra sıra öğrencilere geldi: Kitap okuyana bile soruşturma

Akademisyenlerden sonra sıra öğrencilere geldi: Kitap okuyana bile soruşturma

Akademisyenlerin KHK’larla ihraç edilmesinin ardından durumu protesto ederek koridorlarda kitap okuyan, açıklamaya katılan ve hocalarının kapısını ‘barış istiyoruz sizi seviyoruz’ yazan öğrencilere de caza yağdı.

Akademisyenlerden sonra cezalandırma sırası öğrencilere geldi. Ege Üniversitesi öğrencilerine başlatılan soruşturmaların son dönemde hızlıca sonuçlandırılarak ardı ardına cezalar verildiği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle açığa alınmış, yerine YÖK Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu atanmıştı.

Cumhuriyet'ten Hakan Dirik'in haberine göre, Felsefe bölümü 4. sınıf öğrencisi Alçay Çelik hakkında şimdiye dek açılan soruşturmaların son dönemde hızla sonuçlandırılarak ceza yağdırıldığını kaydetti. Ankara katliamı protestosu nedeniyle 1 ay uzaklaştırma alan Çelik, Barış Akademisyenlerine destek açıklaması nedeniyle 6 ay daha ceza aldı. 

KİTAP OKUYANA SORUŞTURMA

Çelik, “Akademisyenler ihraç edildiği gün koridorda kitap okuduğum için dekanlık tarafından soruşturma açıldı. Bu soruşturma kapsamında ifademi aldılar. Hangi kitabı okuduğumu sordular. Ben de ‘Felsefe öğrencisiyim, her kitabı okurum’ yanıtı verdim. Ama her kitabın bir olmadığını söylediler. Hocaların kapısına astığımız ‘Barış istiyoruz ve sizi seviyoruz’ yazılarını soruşturmada bize delil diye gösterdiler. Ben de bu ülkede barış istediğimi ve hocalarımı sevdiğimi söyledim. Henüz bu soruşturmanın sonucu gelmedi” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olan Ruhat Alkan, “Ocak sonunda mezuniyete hak kazandım. Hatta mezuniyet belgemi de aldım. Buna karşın okulda yaptığım Barış Akademisyenlerine destek açıklaması nedeniyle soruşturma açıldı. Okulu bitirmeme rağmen 6 ay okuldan uzaklaştırıldım” dedi.

‘SARAY’DAKİ HESAP KAMPÜSTE TUTMAZ’

Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Emine Akbaba da hakkındaki 3 soruşturmadan toplam 18 ay okuldan uzaklaştırma cezası aldı ve kaldığı devlet yurdundan atıldı. Akbaba, “Akademi biat etmeyecek. Saraydaki hesap kampüste tutmaz. Üniversite saraya sığmaz” diye konuştu.

DAHA FAZLA