Ahmet Zeki Üçok: ‘FETÖ’ hala ordudaki en güçlü grup

Ahmet Zeki Üçok: ‘FETÖ’ hala ordudaki en güçlü grup

Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok  TSK’daki “FETÖ” temizliğinde  yeterli yol alınmadğını belirterek, ordudaki en güçlü grubun hala “FETÖ” olduğunu ifade etti.

Türkiye'de, FETÖ'ye yönelik ilk soruşturmayı açıp üç kişinin tutuklanmasını sağladıktan sonra Ergenekon, Balyoz gibi peş peşe açılan davalarda kumpasa uğrayıp 43.6 yıl hapis cezasına çarptırılan, 5 yıl cezaevinde kalan emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, “Tüm kamu kurumları içerisinde oransal olarak en az FETÖ temizliği yapılan kurum TSK'dır. TSK içerisinde halen en güçlü grup FETÖ’dür.” dedi.

Üçok ordudaki “FETÖ” yapılanmasının darbe yapacak yetkinliğe sahip olduğunu da söyledi.

“ARPA BOYU YOL ALINAMADI”

Sözcü’den Özlem Gürses’in sorularını yanıtlayan Üçok, TSK’nın “FETÖ”den temizlenmesi konusunda yeterli yol alınmağını belirten Üçok, “Ne yazık ki tıpkı 15 Temmuz öncesinde olduğu gibi bu temizlik terör, Irak, Suriye vb. gerekçeler gösterilerek yapılmamaktadır. Yaklaşık 14.000 hakim ve savcının 7.000 civarı FETÖ'den tasfiye edilmişken, bu sayının on katı 140.000 subay/astsubay mevcudu olan TSK'dan da 7.000 civarında asker şahıs ihraç edilmiştir. Bu durum bile TSK'nın FETÖ'den temizlenmesi konusunda bir arpa boyu yol alındığının göstergesidir” diye konuştu.