Ahmet Hakan iş başında: Laçin’in yaptığı tam bir münasebetsizlik

Ahmet Hakan iş başında: Laçin’in yaptığı tam bir münasebetsizlik

Köşesinden muhalifleri hedef göstermesiyle bilinen Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, “Yaptığı tam bir münasebetsizlik” sözleriyle bu sefer de idamı eleştiren sanatçı Berna Laçin’i işaret etti.

İleri Haber

Türkiye’de köşesinde oturup ‘analizler’ yapan, kendince yapılanlara ‘not veren’ ve muhalifleri hedef göstermesiyle bilinen isimlerden Ahmet Hakan yine iş başında.

Köşesinde "Bu adama haddini bildirin" sözleriyle hedef almasının ardından gözaltına alınan oyuncu Barış Atay’dan sonra, Hakan şimdi de oyuncu Berna Laçin’i hedef tahtasına koydu.

Ağrı'da kaybolan 4 yaşındaki Leyla Ayemir'in cansız bedeninin bulunmasının ardından cinsen istismar suçluları için hükümet cenahında başlatılan idam tartışmasına oyuncu Berna Laçin karşı çıkmıştı. 



Laçin, ''İdam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar, psikiyatrlar, psikologlar, toplum bilimciler, hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşaa etmez!'' tweeti atmıştı.

Laçin, bu sözlerinin ardından yandaşlar ve aktrollerin linçine maruz kalmış, Saray yemeklerine katılan yandaş türkücü Alişan tarafından da hedef alınmıştı. Alişan, "Medine topraklarını gidip görsün bence!! Orada peygamber efendimiz yatıyor Berna hanım!!! Bu benzetme peygamber efendimizin yattığı yere bir hakaret!!" ifadelerini kullanmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin hemen ardından, Laçin hakkında jet hızıyla ‘halkın dini değerlerini aşağılama’ iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

AHMET HAKAN YİNE KOLLARI SIVADI

Yandaşların ve aktrollerin Laçin’e yönelik başlattığı linç rüzgarından geri kalmak istemeyen yandaş Hürriyet yazarı Hakan, bugünkü köşe yazısında Laçin’i şu sözlerle hedef gösterdi:

““İDAM çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı” diye yazmış Berna Laçin.  Bu yüzden büyük tepki aldı, hakkında soruşturma bile açıldı.  Ve tabii hemen ikiye ayrıldı toplum: Berna Laçinciler ve Berna Laçin karşıtları... 

Ben bu ikiye ayrılan yerin tam da ortasından dört şey söyleyip kaçacağım:

BİR: Her şeyden önce Berna Laçin’in verdiği bilgi, tam bir sallama, tam bir atmasyon! Medine topraklarında tecavüz rekoru kırıldığına dair tek bir kanıt bile sunmuyor. Bunun yerine sallıyor, atıyor. 

İKİ: Mekke ve Medine İslam’ın kutsal şehirleridir. Müslümanlar Mekke’yi “mükerrem” yani “aziz” bilirler, Medine’yi ise “münevver” yani “aydınlanmış” bilirler. Bu konuda haklı bir hassasiyet vardır. Bu hassasiyeti dikkate almak insan olmanın gereğidir.

ÜÇ: Berna Laçin’in yaptığı şey tek kelimeyle münasebetsizliktir. Fakat münasebetsizlik suç değildir ki! Münasebetsizlik kınanır, ayıplanır, esefle karşılanır falan... Savcının falan devreye girip soruşturma açılması da nereden çıktı!

DÖRT: Berna Laçin’e tepki gösterme konusunda bu kadar atak, enerjik ve coşkulu olan kişiler, keşke aynı coşkulu tepkilerini dini yönü olan vakıf ve tarikatların yurtlarında ortaya çıkan tecavüz skandallarında da gösterseydiler.”

İLERİ HATIRLATIYOR

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, sanatçı Barış Atay'ı da köşe yazısında açık şekilde hedef göstermişti. Muhalif ve aydın duruşuyla bilinen HDP Milletvekili seçilen ve aynı zamanda TİP Kurucu Meclis Üyesi olan Barış Atay, Twitter'dan, "Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız. Yok öyle 'torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz' falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz!" yazmıştı.
Yandaş yazar Hakan bu sözlerden rahatsız olmuş, köşe yazısında Atay’ı hedef alan Hakan, “Bu adam, ‘bitsin’ dediğimiz ne varsa hepsini sırtlanmış, karşımıza çıkmış. Kestirip atın, haddini bildirin” ifadelerini kullanmıştı.

Hakan’ın işaret etmesinin üzerinden çok geçmeden Atay, evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştı.