AGİT-PA Demirtaş ile görüştü

AGİT-PA Demirtaş ile görüştü

AGİT-PA Seçim Gözlem Heyeti, HDP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Salahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. AGİT-PA, Demirtaş ile cezaevinde görüşen ilk yabancı heyet oldu.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT-PA) seçim gözlem heyeti, 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti. AGİT-PA, Demirtaş ile cezaevinde görüşen ilk yabancı heyet oldu.

HDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, 24 Haziran seçimleri öncesi Türkiye’ye gelen ve bütün cumhurbaşkanı adaylarıyla görüşmeyi planlayan AGİT-PA seçim gözlem heyetinin, Selahattin Demirtaş ile Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, yaklaşık 2 saat süren ziyarette, Demirtaş’ın hem kendi tutukluluğuna hem de seçim sürecinde HDP ve muhalefetin karşı karşıya olduğu hak ihlallerine dair görüş ve değerlendirmelerini AGİT-PA heyetine ilettiği belirtildi. AGİT-PA’nın Adalet Bakanlığı ve Dışişleri bakanlıklarının izniyle Demirtaş ile cezaevinde görüşen ilk yabancı heyet olduğu kaydedildi.