Afrin'de ÖSO'cular yağma yüzünden çatıştı: 7 ölü, 130 tutuklama

Afrin'de ÖSO'cular yağma yüzünden çatıştı: 7 ölü, 130 tutuklama

Afrin'de iki ÖSO grubu arasında çatışma çıktı. 7 kişi öldü, 130'dan fazla kişi tutuklandı.

AKP hükümetinin Afrin operasyonun ortak yürüttüğü ÖSO gruplarından ikisi arasında dün şiddetli çatışma çıktı. Londra Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin duyurduğuna göre, çatışmalarda 7 cihatçı çete üyesi öldü, 130’dan fazla kişi de tutuklandı. Çatışma, geçmişte ABD destekli olan el Hamza Tugayları ile savaşçılarının büyük çoğunluğu Deyr el Zor bölgesinden gelen Ahrar el Şarkiye grupları arasında çıktı.

Suriye hükümeti yanlısı Al Masdar ajansının haberinde ise Ahrar el Şarkiye’nin bir komutanının El Hamza militanları tarafından öldürüldüğü, çatışmaların bunun üzerine patlak verdiği belirtildi.

‘TSK TALİMAT VERDİ’

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, TSK’nin Ahrar el Şarkiye’ye El Hamza üyelerini tutuklama talimatı verdiğini öne sürdü. Duvar’ın aktardığı habere göre sosyal medyada da Ahrar el Şarkiye tarafından tutuklandığı belirtilen Hamza Tugayları militanlarının görüntüleri paylaşıldı.

‘FIRAT KALKANI BÖLGESİNE DE YAYILDI’ İDDİASI

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, çatışmaların Afrin’in yanı sıra Fırat Kalkanı ile ele geçirilen bölgelere de yayıldığını ileri sürdü. İddiaya göre, iki örgüt arasında El Rae ve el Bab’da da çatışmalar patlak verdi. Bu çatışmalarda bir sivilin de öldüğü belirtiliyor.

İLERİ HATIRLATIYOR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'de ÖSO’cu  çetelerin evleri yağmaladığını kabul etmişti.

TSK’nın ÖSO ile birlikte Afrin'e yönelik düzenlediği operasyonda ilçe merkezinin ele geçirilmesinin ardından medyaya yansıyan, evlerin ve dükkanların yağmalanması görüntülerine ilişkin ilk açıklamayı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yapmış, Kalın, "Bazı gruplar emirlere aykırı davranarak bu tür eylemlere girişmiş olabilir” demişti.

Saray’a yakın kalemlerden Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de geçen hafta bir köşe yazısında, Erdoğan’ın AKP’lilerle yaptığı toplantıda ‘ÖSO içindeki bazı gruplarda ganimet anlayışı olduğunu’ söylediğini yazmıştı.