'Afrin'de Ezidilerin yaşam alanları yıkılıyor'

'Afrin'de Ezidilerin yaşam alanları yıkılıyor'

HDP Diyarbakır milletvekili Feleknas Uca, Mecliste Afrin'deki Ezidiler ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

İleri Haber

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekili Feleknas Uca, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Afrin'de yapılan saldırılarda Ezidilere ait inanç mekanlarının ve yaşam alanlarının saldırılara maruz kalması ve yıkılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suriye'de savaştan kaçarak Afrin'e sığınan 400 binden fazla insan olduğuna dikkat çeken Uca, Afrin hastanesinin yaptığı açıklamayı hatırlatarak 104 sivilin hayatını kaybettiğini, 156 sivilin ise yaralandığını vurguladı.

'EZİDİLER BENZER BİR KATLİAMLA KARŞI KARŞIYADIR'

2014 yılında Ezidilerin, Şengal'de IŞİD'in saldırısına maruz kaldığına dikkat çeken Uca, "IŞİD, Ezidileri Şengal'de tamamen yok etmek istedi ve katliam sonrası Ezidiler anayurtlarını terk ederek dünyanın farklı yerlerine dağıldı. Yine IŞİD çocuklarının gözü önünde babaların kafasını kesti ve kafeslerde kadınları canlı canlı yaktı. Bugün Afrin'li Ezidîler de benzer bir katliamla karşı karşıyadır." şeklinde konuştu.

Afrin'de Ezidilerin yaşam alanlarının yıkıldığını söyleyen Uca, " Son 14 gündür yapılan saldırılarda Ezidîlerin inanç mekânları ve yaşam alanları yakılıp yıkılmıştır. Saldırıların ilk gününden itibaren Ezidî yurdu Qestel, Cindo bölgesinde yer alan köyler bombalanmıştır." ifadelerini kullandı.