‘Afrin savaşına hayır’ diyen üç aylık hamile kadın da gözaltında

‘Afrin savaşına hayır’ diyen üç aylık hamile kadın da gözaltında

İzmir'de Afrin saldırısı hakkındaki sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınanlar arasında 3 aylık hamile olan Feride Eliaçık'ın da olduğu öğrenildi.

İleri Haber

İzmir'de 23 Ocak Salı günü sabah saatlerinde evlere yapılan baskınlarda gözaltına alınan 23 kişi arasında üç aylık hamile olan Feride Eliaçık'ın da bulunduğu öğrenildi.

Afrin saldırısına sosyal medya üzerinden tepki gösterenlere yönelik başlatılan 'cadı avı'nda gözaltına alınan Feride Eliaçık'ın eşi Serdar Eliaçık, sabaha karşı 05.00 sıralarında İzmir’in Karabağlar ilçesindeki evlerine yapılan baskında gözaltına alınan eşiyle hala görüştürülmediğini aktardı.

Feride Eliaçık'ın üç aylık hamile olduğu, çiftin ayrıca üç yaşında bir de kızları olduğu bilgisi verildi.

İzmir TEM Şube'de tutulan eşi için savcılıktan sevk beklediklerini belirten Serdar Eliaçık, eşinin bir an önce serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Feride Eliaçık, sosyal medya platformu Facebook üzerinden "Zeytin dalı barış demek. Bir işgal başlatıyorlar ve adına zeytin dalı harekatı diyorlar. Savaşın adı ne vakit zeytin dalı oldu? Bu zulmü lanetlemeyen insanlığından vicdanından şüphe etsin. 'Komşusunun evini ateşe verip o ateşle ısınacağını sananlar bilmelidir ki, ateş kendi evlerine de sıçrayabilir.' #SavaşaHayır #AfrindeSavaşaHayır" paylaşımında bulunmuştu.